Publicat de: damianion | ianuarie 31, 2011

Lipsa comunicării

Lipsa comunicării este

cauza numărul unu

la declanşarea unui conflict

conflict7 “Totul părea atît de frumos cînd abia ne-am cunoscut, credeam că este cel mai perfect(ă), credeam că vom fi prieteni (soţi) pentru totdeauna, dar nu a fost să fie astfel, relaţiile s-au răcit, nu ne mai înţelegem, …”

Probabil astfel a gîndit sau gîndeşte fiecare persoană cu privire la un prieten (ă) care cîndva a fost foarte apropiat, dar acum …, probabil astfel gîndeşte fiecare partener într-o familie atunci cînd conflictele se întîmplă adesea, atunci cînd ambii regretă că s-au căsătorit, atunci cînd în familie nu este aceeaşi dragoste ca într-o zi, …

DE CE? De ce în prezent s-au schimbat lucrurile?

Comunicarea! Lipsa comunicării! Iată răspunsul la toate aceste întrebări. Lipsa comunicării este cauza esenţială a declanşării conflictelor, fiindcă 2 prieteni, 2 parteneri care au astfel de gînduri redate anterior neapărat vor ajunge într-o zi cînd nu vor putea ieşi din plasa numită ceartă, conflict.

Prin intermediul comunicării:

– cunoşti persoana mai bine;

– ştii nevoile şi dorinţele persoanei;

– se formează încredere reciprocă;

– cunoştii ceea ce îi place sau nu persoanei;

– se poate găsi o soluţie pentru o anumită problemă;

– te simţi mai liber, mai bine, atunci cînd cineva te ascultă;

– poţi face un bine ascultînd şi apoi mîngîind sau bucurîndu-te împreună cu persoana care ţi-a comunicat ceva fie un necaz, fie o bucurie;

– poţi preveni sau rezolva un conflict;

– cunoşti ce ar supăra sau ar bucura persoana respectivă;

– …

Realitatea este că comunicarea are foarte multe avantaje. De aceea în prezent lipsa acesteia este cauza numărul unu spre declanşarea unui conflict, aceasta o spun specialiştii şi acest lucru îl putem afirma prin reflectarea unei comparaţii.

Comunicarea cu Dumnezeu şi lipsa acesteia. Atunci cînd încetezi să vorbeşti cu Dumnezeu prin rugăciune, prin studierea Cuvîntului Lui, atunci cazi uşor în faţa unui păcat, atunci eşti un creştin slab, care în faţa unei probleme (păcatul) se lasă condus de ea şi se ceartă cu Dumnezeu. Cum? uită ceea ce a studiat din Cuvînt, nu doreşte să asculte ce îi spune Duhul Sfînt, caută ceartă cu cei din jur, este lipsit de dragoste, alunecă de pe calea corectă, sufletul devine tot mai slab din punct de vedere spiritual, fiindcă comunicarea implică în sine şi hrană spirituală, or un om fără hrană nu poate trăi mult timp. Astfel, ajunge într-o zi departe de El ….

Acelaşi lucru se referă la relaţia dintre 2 oameni: lipsa comunicării duce la o cădere imediată într-o ceartă atunci cînd apare un foarte mic motiv.

Comunicare într-o relaţie începe de la comunicarea cu Dumnezeu, căci această comunicare pune în inimă dragoste, înţelegere, bunătate, acceptare, smerenie, etc.

Astfel, pentru a dezvolta  o relaţie sănătoasă este nevoie de comunicare, aceasta să fie cauza primordială a relaţiei puternice, prioritate într-o relaţie fie de familie, fie de prietenie, şi în mod special cu Dumnezeu.

Începe de la tine! Depinde de ambele părţi într-o relaţie, dar începe de la tine, atunci cînd e problema – comunicare – începe tu să o rezolvi comunicînd mai mult.

Domnul să ne ajute!

http://elenabarac.wordpress.com


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: