Publicat de: damianion | ianuarie 28, 2011

Reclamele ne schimbă obiceiurile alimentare

Dacă omul și-ar completa necesarul zilnic de calorii exclusiv din alimentele din reclamele de la televizor, atunci ,,ar consuma de 25 de ori mai mult zahăr și de 20 de ori mai multe grăsimi”, se arată într-un studiu prezentat de Herbalife.

reclamaalimenteAnalizând reclamele din 84 de ore de programe tv din prime time-ul american, raportul atrage atenția și asupra alimentelor bogate în sare și colesterol dar sărace în vitamine, minerale și fibre. „Alimentele din reclamele de la televizor sunt atât de supraîncărcate în grăsimi și zahăr încât, dacă alegem un singur aliment din această cateforie, consumăm de peste 3 ori mai mult zahăr și de 2 ori mai multe grăsimi decât doza zilnică recomandată”, se arată în raport.

„Cu prima ocazie când vedeţi o reclamă la un aliment, nu vă îndreptaţi spre frigider, ci luaţi o gumă de mestecat, spălaţi-vă pe dinţi sau faceţi câteva mişcări ca să vă dezmorţiţi”, a spus doctorul Luigi Gratton, vicepreşedinte al departamentului Medical Affairs & Education în cadrul Herbalife Ltd.

În America cetățenii cheltuiesc mai mult pe alimentele fast-food decât pe educație superioară. Un sfert din populația americană merge zilnic la restaurantele fast-food.

http://www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: