Publicat de: damianion | ianuarie 28, 2011

Noua călăuză spirituală ortodoxă, criticată de presă

Biserica Ortodoxă Rusă a propus schița unui ghid spiritual, criticat de presă ca o călăuză din care pare că lipsește Dumnezeu. 

Arhiepiscopul Chaplin, co-autorul ghiduluiCu intenția de a alcătui un set de „valori eterne: temelia identității ruse”, proiectul a fost propus în cadrul conferinței „Sistemul național de valori, o promisiune pentru prosperitatea Rusiei.” Ghidul spiritual listează o serie de opt valori în ordinea importanței lor în ochii bisericii: 1. Dreptatea, 2. Libertatea, 3. Solidaritatea, 4. Unitatea, 5. Auto-controlul și sacrificiul, 6. Patriotismul, 7. Bunăstarea și 8. Dragostea.

Agenția Reuters, citând publicația Nezavisimaya Gazeta, remarcă lipsa lui Dumnezeu și a credinței din lista celor 8 valori prezentate în această călăuză spirituală. În întreaga presă circulă titlul „Dumnezeu lipsește din noul ghid spiritual al Rusiei”. Totuși reprezentantul bisericii, arhiepiscopul Vsevold Chaplin, a afirmat că cele 8 valori au fost definite de „înrădăcinarea în adevărul lui Dumnezeu și în experiența de viață care, în ciuda tuturor conservărilor și modernizărilor, au rămas constante”.

Co-autor al proiectului și șef al departamentului sinodal pentru relații externe, arhiepiscopul Chaplin a spus că speră ca acest proiect să umple „vidul de valori din societate”. Inițiativa este în stadiu de draft și va intra în dezbatere publică. Biserica a cerut sprijinul politicienilor și al societății civice.

http://www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: