Publicat de: damianion | ianuarie 28, 2011

Nepal: creştinii sunt discriminaţi şi persecutaţi

Creştinii din Nepal vor să îşi facă propriul recensământ, întrucât suspectează că recensământul oficial nu prezintă date exacte şi că autorităţile vor să îi considere o minoritate neglijabilă.

gbgm-umc.org

„Credem că recensământul făcut de stat nu oferă o imagine exactă a minorităţilor religioase”, a declarat Lok Mani Dhakal, secretarul general al Societăţii Creştine din Nepal. El a mai precizat că mulţi creştini care se tem de persecuţii au evitat şi evită să-şi declare apartenenţa la religia creştină. De asemenea, persoanele care se ocupă de sondaje sunt suspectate că notează persoanele cu nume tradiţionale hinduse ca aparţinând religiei hinduse în mod automat.

Ultimul recensământ oficial (2001) arăta că populaţia este majoritar hindusă (80,62%). Budiştii reprezentau 10,74%, în timp ce creştinii erau, conform datelor, doar 0,45% din populaţia ţării de 23.000.000 de locuitori, notează Ecumenical News International.

Creştinii din Nepal ameninţă autorităţile că vor aduce cadavrele creştinilor decedaţi în capitală şi că le vor expune pe străzi, dacă nu se găsesc soluţii pentru înmormântarea acestora. Se pare că majoritatea hindusă le-a interzis să îşi înmormânteze morţii în acelaşi loc cu hinduşii decedaţi, notează Reuters.

Înmormântarea după moarte este un drept uman fundamental, iar guvernul ne violează acest drept prin faptul că nu ne dă un loc unde să ne înmormântăm morţii”, a declarat C. B. Gahatraj, oficial al Committee for Christian Recommendation for New Constitution.

Nepalul a fost, până în 2006, singurul stat hindus din lume. Convertirile la alte religii erau pedepsite cu închisoare în această ţară, condusă până în urmă cu 5 ani de o dinastie regală ai cărei membri erau consideraţi încarnări ale unui zeu hindus.

http://www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: