Publicat de: damianion | ianuarie 28, 2011

BBC in substratul culturii romanesti

BBC in substratul culturii romanesti: Regina vrajitoarelor "Mama Bratara" Captura Foto: http://www.bbc.co.uk

Dupa ce au prezentat muzica romanesca sub imaginea manelistilor, acum BBC prezinta un alt „specific romanesc”: Vrajitoarea „Bratara”.

 Un reporter al BBC a facut o vizita in Romania pentru a o cunoaste pe “Regina Vrajitoarelor” – Mama Bratara– se pare ca vremea “Omidei” s-a cam dus si, materialisti fiind pe criza, am ajuns la Regina Bratara.

Reporterii BBC ii plang de mila vrajitoarei care a suferit mult pe vremea comunismului, cand practica stiintelor oculte era asuprita de tovarasul Nicolae Ceausescu, si se minuneaza de suferinta acestora acum, pe perioada regimului Basescu, care vrea sa le impoziteze. Impozite care le vor impiedica pe acestea sa isi continue lupta impotriva diavolului, dupa cum spune chiar Mama Bratara.

Guvernul a suparat vrajitoarele fiindca le oblige se isi inregistreze activitatile, sa plateasca impozite si contributii la stat”, scrie BBC, care o prezinta pe vrajitoarea Bratara Buzea, in varsta de 63 de ani, domiciliata pe langa Bucuresti.

Eu lupt impotriva diavolului”, a declarat Mama Bratara pentru BBC, dupa care le-a relatat acestora cum a pus un blestem pe ministrii care au venit cu ideea aceste legi “demonice”. [Vrajitorii nu pot fi impozitati!]

Pe langa asta, vrajitoarea se mai lauda si cu faptul ca nu a fost la scoala nicio zi, ca abia stie sa isi scrie numele si ca, daca e nevoie si daca se concentreaza, stie sa scrie si alte cuvinte.

Asa ca, imaginea Romaniei se reflecta din nou prin ochii straini, dornici de senzational, de gasirea unei subculturi, care sa reprezinte o nationalitate a carui imagine este deja ciuntita in intreaga lume.

www.9am.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: