Publicat de: damianion | ianuarie 27, 2011

Stiri, de la Alianta Familiilor din Romania

Legalizarea prostitutiei in Romania. Dupa cum stiti, la ora actuala se dezbate in comisii parlamentare initiativa legislativa de legalizare a prostitutiei in Romania al carei autor e Vasile Prigoana (PDL). Un articol de pe ent aduce argumente in favoarea legalizarii prostitutiei: ea ar aduce Romaniei un venit de 100 de milioane de euro anual. Desigur, asemenea argumente se pot folosi pentru legalizarea multor racile. Casatoriile homosexuale aduc castig industriei de divertisment, avortul aduce castig clinicilor care fac avort, divortul genereaza castig avocatilor, etc. Nu ne intrebam insa, si nimeni parca nu ia in considerare, care e costul social al acestor comportamente care, daca ar putea fi estimate la nivel financiar, ar fi cu mult mai mare (link).

Educatie sexuala – Romania. Redam un articol aparut saptamana trecuta in Evenimentul Zilei despre educatia sexuala (sau lipsa ei) in scolile din Romania (link).

Parlamentul unional – Lituania. Scriam saptamana trecuta ca pe 19 ianuarie Parlamentul unional urma sa voteze o propusa rezolutie de condamnare a Lituaniei in legatura un proiect de lege in curs de dezbatere in Parlamentul lituanian care priveste incriminarea propagandei homosexuale in randul adolescentilor si minorilor. Rezolutia a fost adoptata (link).

Stenograma interpelarilor (paginile 131-139) (link).

Veti vedea in primul link numele Renatei Weber (PNL-Sibiu) ca fiind printre initiatorii rezolutiei. Pe 15 ianuarie, AFR a adresat o nota catre toti europarlamentarii romani cerandu-le sa voteze impotriva rezolutiei. Nadajduim in curand sa obtinem si lista voturilor sa va informam cum au votat europarlamentarii romani.

Parlamentul Europei – Persecutia religioasa. Joi, 20 ianuarie, Parlamentul unional a adoptat o rezolutie care condamna persecutia crestinilor in diverse tari, in principal Egipt si Irak (link).

Eutanasie – Franta. Pe 25 ianuarie, parlamentul francez va incepe dezbaterile asupra unei initiative legislative de legalizarea eutanasiei (link).

Eutanasie – Israel. Israel News anunta ca pe 19 ianuarie Parlamentul israelian (Knesset) a respins, cu un vot de 48 la 16, un proiect de lege de legalizare a eutanasiei (link).

CEDO – Nu exista un drept la sinucidere asistata. Pe 20 ianuarie, CEDO a respins cazul unui elvetian afirmand ca nu exista un drept la sinuciderea asistata. Elvetianul a dat in judecata statul pentru ca in 2006 a refuzat sa-i aprobe prescrierea unor medicamente care sa-i cauzeze moartea. CEDO i-a respins cazul, declarand ca drepturile nu i-au fost incalcate (link).

Homosexualii castiga – Libertatea religioasa pierde. Saptamana trecuta, un judecator britanic a dat castig de cauza unui cuplu homosexual care a dat in judecata pe un sot si sotie, proprietari ai unui motel de tara. Regula casei era ca doar cuplurile casatorite puteau lua impreuna camere matrimoniale. Cand celor doi homosexuali li s-a refuzat o astfel de camera, au dat in judecata. Au castigat si judecatorul a amendat proprietarii. Judecatorul a afirmat ca “libertatea religioasa nu e absoluta” si nu poate fi folosita pentru a “discrimina“ impotriva altora, in cazul de fata, impotriva homosexualilor. Crestinii au fost reprezentanti in instanta de avocatii crestini de la Christian Institute (link).

Sondaj de opinie. Cazul britanic a suscitat multa zarva in Marea Britanie, chiar si jurnalistii britanici, cunoscuti pentru vederile lor liberale, venind in sprijinul sotilor. S-a initiat si un sondaj de opinie pe aceasta tema. Va rugam votati YES, intrand in linkul alaturat, la intrebarea daca sotii ar trebui sa aibe dreptul sa inchirieze camere de hotel cui doresc. Din nefericire, pe moment pierdem sondajul, voturile homosexualilor fiind mai numeroase decat ale crestinilor (link).

Petitie. Crestinii britanici au initiat o petitie adresata primului ministru britanic prin care cer guvernului sa revizuiasca legea antidiscriminarii pentru a proteja libertatea si convingerile religioase (link).

Crestinii britanici marginalizati. Este “inacceptabil din punct de vedere social sa fii crestin” afirma un comentator crestin de la BBC intr-un editorial din The Telegraph. Crestinii britanici au devenit cetateni de clasa a doua, afirma el. Si asta e un lucru rau. Erodarea libertatii religioase va atrage erodarea celorlalte libertati, nici una din ele nefiind scutita (link).

Homosexualii pierd in Columbia. Pe 10 noiembrie 2010, Curtea Constitutionala a Columbiei a emis o decizie in care afirma ca nu exista un drept la casatorii homosexuale. Opinia tribunalui, in spaniola, ne-a parvenit saptamana trecuta (link).
Nu e lunga, dar incisiva, judecatorii Curtii criticand pe avocatul care a instituit cazul din cauza argumentelor puerile pe care le-a adus in sprijinul cazului. Homosexualii, a afirmat tribunalul, nu sunt discriminati daca nu li se ingaduie sa se casatoreasca cu alti homosexuali. Dreptul lor de a se casatori in esenta nu le este negat, atat timp cat indeplinesc conditiile legii. Cu alte cuvinte, nimeni nu-i impiedica sa se casatoreasca cu femei (link).

Peru – Uniuni homosexuale. Peruvian Times anunta ca presedintele peruvian Alejandro Toledo intentioneaza sa legifereze uniunile homosexuale daca e reales presedinte in alegerile din aprilie. Biserica se opune. Totusi, Toledo ramane in fruntea sondajelor de opinie (link).

Poligamie – Turcia. Oficial, Turcia e stat secular si interzice poligamia. Un studiu recent arata ca 187.000 de femei sunt casatorite in familii poligame (link).

Poligamie – Canada. “Poligamia e o afacere glorioasa” a afirmat una dintre cele 3 sotii ale unui barbat poligam canadian actionat in judecata. In decembrie a inceput procesul poligamilor canadieni pentru legalizarea casatoriilor poligame in Canada. Acest barbat e casatorit cu trei femei, trei surori, care toate impreuna au 24 de copii de la el. Una dintre ele a depus marturie in tribunal saptamana trecuta, afirmand cat este de fericita si implinita in casatoria poligama (link).

Canada – Declinul casatoriei. Pentru prima data in istoria Canadei, sunt mai multe persoane necasatorite (51.5%) decat cele casatorite. Un documentar din Victoria Times Colonial explica declinul institutiei casatoriei in Canada (link).

Avortul cauzeaza cancer. Un raport emis in SUA indica ca din 1973 incoace 300.000 de femei care au facut avort iar apoi s-au imbolnavit de cancer de san au murit. Autorii articolului afirma ca aceste statistici dovedesc ceea ce s-a afirmat de mult timp – exista o legatura de cauzalitate intre avort si cancerul de san (link).

Australia – Declaratia episcopilor privind homosexualitatea. Pe 10 decembrie 2010, episcopii romano-catolici autralieni au prezentat un document Comisiei Australiene a Drepturilor Omului privind nediscriminarea pe baza de orientare sexuala. Episcopii atrag atentia asupra conflictului dintre drepturi si cer ca dreptul la nediscriminare sa nu conduca la incalcarea drepturilor altor cetateni sau grupuri din societate (link).


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: