Publicat de: damianion | ianuarie 26, 2011

Volkswagen XL1, conceptul care consuma 0,9 litri/100 km

Volkswagen XL1, conceptul care consuma 0,9 litri/100 km Volkswagen si-a declarat intentia de a produce un model de oras care sa consume sub 1 litru/100 km, prin conceptul XL1, prezentat in Qatar.

 Volkswagen a ales Salonul Auto din Qatar pentru a prezenta cel mai economic model, deocamdata la stadiul de prototip. Chiar in Qatar, ca o ironie, pentru ca oamenii de acolo nu cred ca au probleme cu carburantii sau cu pretul lor.

Oricum, Volkswagen a facut o miscare interesanta.
O sa va spun putin mai tarziu de ce, acum sa vedem ce au realizat. Masina din poze este conceptul VW XL1, de fapt a treia evolutie sau generatie, cum vreti sa-i spuneti, a conceptului 1L. Prima data a fost aratat in 2002, iar o versiune imbunatatita a fost prezentata in 2009.

Acum, la a treia generatie, VW XL1 arata mai aproape de serie ca oricand. Chiar daca rotile spate sunt acoperite, chiar daca spatele pare modelat de vant. Asta pentru ca masina sa aiba un coeficient aerodinamic excelent: 0,186. Cel mai mare plus fata de conceptele anterioare consta in faptul ca interiorul a fost remodelat, pentru ca cei doi ocupanti sa stea unul langa altul si nu unul in spatele celuilalt, ca pana acum.

Vedeti in poze ca interiorul nu mai pare deloc fantezist
, ci este chiar unul pe care nu te-ar mira sa-l regasesti intr-un Polo. Ceea ce ma face sa cred ca nu… citeste continuarea pe Motorstory.ro (+ galerie foto)!

www.9am.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: