Publicat de: damianion | ianuarie 26, 2011

Sindicalistii se pregatesc de greva generala

Sindicalistii se pregatesc de greva generala INTACT IMAGES/Bogdan Chesaru

Liderul BNS, Dumitru Costin, spune ca a fost deschis conflictul de interese la nivel national si va incepe strangerea de semnaturi pentru declansarea grevei generale, intrucat sindicalistii au negociat contractul colectiv de munca la nivel national, iar Ministerul Muncii a refuzat inregistrarea lui.

  „Ministerul Muncii, cu ticalosie, a refuzat inregistrarea acestui contract”, a declarat acesta, relateaza MEDIAFAX.

„Dar acest gest ne-a si eliberat. Putem anunta de aici, de la Mioveni, ca BNS lanseaza, deschide oficial, conflictul de interese la nivel national. Apoi, vom incepe sa strangem semnaturi pentru greva generala la nivel national. Aceasta este singura cale pentru a scapa de niste oameni care isi demonstreaza, pe zi ce trece, rautatea, incrancenarea fata de propriul popor si incapacitatea de a conduce o tara, iar protestul organizat de sindicalistii de la Dacia reprezinta un mesaj pentru toti lucratorii din Romania, care trebuie sa dea dovada de solidaritate”, a adaugat Dumitru Costin.

Mitingul de protest de ieri de la Mioveni a strans 10.000 de oameni, majoritatea angajati ai companiei Dacia, dar si angajati ai altor societati din industria auto si sindicate din administratie, educatie si sanatate.grev

Mitingul a fost organizat, marti, de Sindicatul Automobile Dacia fata de modificarea Codului Muncii si a contractului colectiv de munca, dar si fata de scumpirea carburantilor, sindicalistii de la Dacia cerand ca toti angajatii sa se solidarizeze cu actiunea lor si sa organizeze mitinguri in toata tara.

www.9am.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: