Publicat de: damianion | ianuarie 26, 2011

Obama: „Destinul nostru e alegerea noastra”

[VIDEO] Obama: "Destinul nostru e alegerea noastra" http://en.wikipedia.org/wiki/File:Official_portrait_of_Barack_Obama.jpg

Presedintele american, Barack Obama, a sustinut marti seara, in fata Congresului, discursul sau asupra Starii Natiunii, din care AFP a selectat principalele declaratii. 

//

  • APEL LA UNITATE

„Americanii au decis ca responsabilitatea de a guverna trebuie impartita intre partide”, a spus el. „In acest scop, noile legi nu vor fi adoptate decat cu sprijinul democratilor si republicanilor. Vom progresa impreuna sau deloc„, a precizat seful administratiei americane, adaugand ca „miza actuala este de a sti daca noile locuri de munca si noile industrii se inradacineaza in tara noastra sau in alta parte”, scrie MEDIAFAX.

  • ECONOMIE
Referindu-se la economie, presedintele a subliniat ca „lumea s-a schimbat mult, iar schimbarea a fost dureroasa”. Regulile economiei insesi s-au schimbat. „In decurs de o generatie, revolutii tehnologice ne-au transformat modul de a trai, de a munci, de a face comert”, a spus el.
  • FISCALITATE
Barack Obama le-a cerut democratilor si republicanilor „sa simplifice sistemul fiscal”, „uniformizand reglementarile si utilizand economiile pentru reducerea impozitelor intreprinderilor pentru prima oara in 25 de ani, fara a majora deficitul”
  • GRUPURI PETROLIERE
El a cerut Congresului, de asemenea, „sa elimine cadourile in miliarde de dolari” pe care statul le face grupurilor petroliere”. „Nu stiu daca ati remarcat, dar ele se descurca perfect singure. Atunci, mai degraba decat sa subventionam energia trecutului, sa investim in cea de maine”, a spus presedintele Obama.
  • TUNISIA
Seful administratiei a abordat situatia din Tunisia subliniind ca „vointa poporului din aceasta tara s-a dovedit a fi mai puternica decat presiunea unui dictator”. El a exprimat „solidaritatea” SUA cu tunisienii, americanii „sustinand aspiratiile democratice ale tuturor popoarelor”.

  • AFGANISTAN

Referindu-se la activitatea organizatiei Al-Qaida in Pakistan, presedintele SUA a indicat ca, rand pe rand, conducatorii si militantii acesteia ies din lupta. „Sanctuarele lor se reduc. Noi am trimis un mesaj de la frontiera afgana pana la Peninsula Arabica si in toate colturile lumii ca nu vom ceda, nu vom sovai si vom invinge”, a adaugat el.

In ceea ce priveste Iranul, Barack Obama a subliniat faptul ca „guvernul iranian trebuie sa se confrunte in prezent cu sanctiuni mai dure si mai restrictive ca niciodata”, in urma efortului diplomatic depus pentru ca Iranul sa-si respecte obligatiile fata de comunitatea internationala, potrivit Agerpres.

  • TURNEU OFICIAL

Presedintele Obama a exprimat deschiderea SUA spre noi aliante pentru progresul pe continentul american, anuntandu-si programul vizitelor oficiale in luna martie: Brazilia, Chile, Salvador.

  • IMIGRATIE

O problema pentru SUA ramane imigratia ilegala. Pentru diminuarea si chiar eliminarea ei, Barack Obama si-a exprimat disponibilitatea de a conlucra „cu republicanii si cu democratii pentru protejarea frontierelor” SUA, pentru a „impune respectarea legilor” si pentru rezolvarea situatiei „milioanelor de lucratori fara acte legale care traiesc in prezent in umbra” legislatiei americane.

www.9am.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: