Publicat de: damianion | ianuarie 24, 2011

Papa: nimeni nu are dreptul absolut la căsătorie

Papa Bendict al XVI-lea le-a spus preoților prezenți sâmbătă la Vatican că trebuie să consilieze mai bine cuplurile care doresc să se căsătorească, pentru a se asigura că mariajul acestora va dura și că nicio persoană nu are dreptul absolut de a se căsători.

Foto: congregacionobispoaloishudal.blogspot.comSuveranul Pontif le-a spus preoților din Tribunalul Apostolicum Rotae Romanae (cel care decide anularea căsătoriilor), că deși problemele care permit anularea unei căsătorii nu pot fi identificate mereu înainte, consilierea premaritală ar putea ajuta totuși la evitarea „cercului vicios” al căsătoriilor anulate.

Papa a dorit să sublinieze, în discursul anual adresat în fața prelaților din Tribunal, că o căsătorie este o instituție indisolubilă și că preoții ar trebui să nu cadă în ispita de a anula căsătorii cu prea mare ușurință. Potrivit Associated Press, anul trecut, Papa a cerut Tribunalului să lucreze mai mult pentru a încuraja cuplurile să rămână împreună și a solicitat preoților să nu amestece „caritatea pastorală” cu nevoia de a respecta legea bisericii.

Îngrijorarea Vaticanului legată de anularea căsătoriilor a fost provocată mai ales de situația din Statele Unite, unde în 2006 s-au înregistrat mai multe cazuri de anulare decât în intreaga lume la un loc.

http://www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: