Publicat de: damianion | ianuarie 24, 2011

Atac terorist sinucigaș într-un aeroport din Moscova

Un atac terorist a avut loc în cursul zilei de luni în cel mai mare aeroport din Moscova. Soldat cu 35 de morți și 152 de răniți, atacul a fost opera unui terorist sinucigaș.

 atacteroristmoscova_400Explozia a avut loc la ora locală 16.30, în zona de recuperare a bagajelor din terminalul sosiri internaționale al aeroportului Domodedovo. Comitetul de Investigații al Rusiei a stabilit că atentatul a fost opera unui terorist sinucigaș. Bomba artizanală a fost confecționată în așa fel încât, alături de explozibil, a avut inserate bucăți de metal, pentru mărirea daunelor produse. Au murit 35 de persoane și au fost rănite alte 152, dintre care 20 sunt într-o stare critică. Au fost mobilizate 56 de ambulanțe.

Președintele rus a decis amânarea deplasării spre Davos, la Forumul Economic Mondial, și a convocat oficilitățile responsabile de securitate. „Din informațiile preliminare pe care le avem, acesta a fost un atac terorist”, a spus Medvedev oficialilor de securitate într-o video-conferință.

Zborurile au fost redirecționate spre aeroporturile Șeremetievo și Vnukovo. Aeroportul Domodedovo este cel mai mare și cel mai aglomerat aeroport al Rusiei. În aeroport operează 77 de companii, cu 241 de zboruri spre destinații internaționale.

Este primul atentat terorist al anului din Rusia. Ultimul atentat terorist din capitala moscovită a avut loc în metroul orașului, în luna martie 2010. Ultimul atac terorist într-un aeroport moscovit a avut loc în anul 2004.

http://www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: