Publicat de: damianion | ianuarie 20, 2011

20.000 de euro costă un copil traficat din România în Marea Britanie

20.000 de euro costă un copil traficat

din România în Marea Britanie

  Traficul de copii din Estul Europei a devenit un bussines foarte profitabil pentru capii reţelelor de traficanţi de minori din Marea Britanie. Potrivit unei anchete efectuată de Oficiul de Poliţie al Uniunii Europene venitul acestora ajunge până la 16 milioane de euro. Sute de copii din România sunt vânduţi traficanţilor din Marea Britanie şi exploataţi pentru cerşetorie şi tâlhărit. Potrivit poliţiei metropolitane a Marii Britanii preţul unui copil poate ajunge la 20.000 de euro.

Copii sunt traficaţi aproximativ la vârsta de 5 ani. Până la 10 ani sunt trimişi la cerşit sau la furat. Traficanţii profită de faptul că în Marea Britanie micuţii sub 10 ani nu pot fi traşi la răspundere penală pentru infracţiunile comise. Fiecare copil traficat poate aduce profit până la 160.000 euro pe an. Unii traficanţi având şi până la 100 de copii traficaţi, profitul lor ajunge până la 16 milioane de euro pe an. Pentru a nu se plânge poliţiei, traficanţii îi sperie cu diferite minciuni groaznice. Copii sunt avertizaţi că dacă sunt prinşi de poliţie vor îndura torturi mari, iar dacă ajung la asistenţa socială li se vor scoate rinichii sau alte organe pentru a fi vândute.

Referitor la acelaşi subiect cotidianul Adevărul.ro într-un articol scris de Ionel Dancu relatează că copii de romi sunt vânduţi ca cerşetori în Marea Britanie de proprii părinţi. Potrivit aceleaşi surse în 2008 poliţia britanică a depistat 17 case pline cu copii din România. Tot în Adevărul.ro afirmă că vinderea copiilor ca cerşetori în Marea Britanie a devenit o adevărată afacere în oraşul Ţădărei, judeţul Ialomiţa. Peste 168 de copii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 12 ani au fost traficaţi în Marea Britanie pentru a cerşi, fura şi oferi servicii sexuale cu acordul părinţilor. O parte din copii au fost luaţi cu sila de cămătari, care erau şi capii grupării de traficanţi, de la părinţii care nu puteau achita datoriile. Mai multe citiţi pe Adevărul.ro

Doina Bejenaru


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: