Publicat de: damianion | ianuarie 19, 2011

Joburi pentru romani in tarile nordice

Tarile nordice iti ofera la inceput de an posibilitatea de a-ti gasi un job, cele mai multe pozitii disponibile fiind in constructii, agricultura sau in domeniul medical.

„Capsunarii” migreaza catre tarile nordice, dupa ce Danemarca a anuntat ca angajeaza sute de romani in agricultura, pentru un castig de maximum 15 euro pe ora. Selectia se face prin Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), care organizeaza in data de 10 martie o bursa de joburi pentru ocuparea acestor locuri de munca, potrivit incont.ro.

Joburile sunt destinate lucratorilor in agricultura: cules de capsune, zmeura, mazare, ceapa sau dovlecei, fiind disponibile si 10 posturi pentru soferi de tractor, de camion sau de autobuz. Durata contractelor de munca este de cateva luni, din aprilie si pana in noiembrie, in functie de perioada de recoltare a fructelor si legumelor.

Totodata, in Finlanda te poti angaja ca sudor, pentru un salariu cuprins intre 2.500 si 3.000 de euro pe luna, daca ai cel putin un an de experienta, in timp ce angajatorii din Norvegia cauta personal medical din Romania, medicii radiologi fiind si cel mai bine platiti, respectiv peste 5.000 de euro
.

Si in Olanda sunt cautati medicii romani, salariile specialistilor incadrandu-se intre 4.500 si 5.000 de euro pe luna, iar Suedia angajeaza asistente medicale si ingineri IT.

www.9am.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: