Publicat de: damianion | ianuarie 19, 2011

Autorul „cantecelor golanilor” a murit

Cristian Paturca, autorul „cantecelor golanilor” intonate de mii de oameni in timpul manifestatiei din Piata Universitatii din 1990, a incetat din viata, marti, la varsta de 46 de ani, el suferind de mai mult timp de tuberculoza.

Cristian Paturca a fost gasit decedat in garsoniera in care locuia cu chirie. Cel care l-a gasit a fost proprietarul locuintei, a declarat, pentru MEDIAFAX, Teodor Maries, presedintele Asociatiei 21 Decembrie, din care Paturca facea parte.

Cristian Paturca suferea de mai mult timp de tuberculoza (TBC), anul trecut fiind internat pentru tratament in Spitalul „Victor Babes” din Capitala.

In decembrie 2007, Cristian Paturca a fost internat, in stare grava, in sectia de Terapie Intensiva a Spitalului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucuresti. Paturca a fost adus atunci in stare grava, in Sectia de Anestezie Terapie Intensiva a spitalului, cu hemoragie interna. Medicul care l-a ingrijit, Emilia Tabacaru, declara atunci ca Paturca are tuberculoza pulmonara.


In 27 aprilie 2010, Cristian Paturca a primit Crucea Nationala „Serviciul Credincios – clasa a III-a”, distinctie acordata acestuia de presedintele Traian Basescu la 20 de ani de la manifestatia din Piata Universitatii.

 
 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: