Publicat de: damianion | ianuarie 17, 2011

Ploaie „la comanda”, in valoare de 11 milioane de dolari

Un experiment pentru crearea ploilor artificiale si care a costat nici mai mult nici mai putin de 11 milioane de dolari, a fost finalizat cu succes in Emiratele Arabe Unite. Astfel, gratie proiectului climatic numit Weathertec locuitorii din Emirate, des incercat de seceta si caldura, au „beneficiat” de peste 50 de furtuni.

Potrivit The Huffington Post, furtunile au facut parte dintr-un program secret sustinut de elvetieni si „comandat” de seicul Khalifa bin Zayed Al Nahyan, presedintele Emiratelor Arabe Unite (EAU) si liderul Abu Dhabi.

Proiectul climatic numit  „Weathertec”, despre care se spune ca ar fi costat 11 milioane de dolari (circa 8,2 milioane de euro), foloseste niste dispozitive speciale care acumuleaza ioni negativi si duc la formarea de nori de ploaie. 

„In prezent folosim tehnologia inovativa Wwathertec in regiunea Al Ain din Abu Dhabi. (…) Am inceput (n.r sa-l folosim) in iunie 2010 si am reusit sa creem cateva furtuni”, a declarat Helmut Fluhrer, fondatorul Metro Systems International, compania elvetiana care este responsabila de proiectul climatic.

„Exista multe aplicatii. Una dintre acestea este sa aduci apa intr-o zona uscata. Poate ca acesta este cel mai important lucru pentru omenire”
, a decalrat un alt om de stiinta pentru Daily Mail.

Ploile artificiale au fost aproape identice celor naturale, provocand localnicilor surprize necunoscute, chiar inspaimantatoare, precum grindina, vanturi puternice si fulgere. In 2010, oamenii de stiinta au reusit sa provoace 52 de ploi artificiale in zona orasului Al Ain, al doilea oras ca marime din EAU, relateaza Realitatea.net.


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: