Publicat de: damianion | ianuarie 17, 2011

Decizii importante pentru vesnicie

Decizii importante pentru vesnicie

Evrei 10:35-39

 

  • Cine iubeste pe Dumnezeu implineste poruncile Lui. Deciziile bune luate pentru Domnul trebuie intarite si duse la bun sfarsit.

 

1.     Decizia reabilitarii – decizia apostolului Petru

  • Luca 22:61-62  Domnul S-a întors, si S-a uitat tintã la Petru. Si Petru si-a adus aminte de vorba pe care i-o spusese Domnul: „Înainte ca sã cânte cocosul te vei lepãda de Mine de trei ori.” Si a iesit afarã, si a plâns cu amar.
  • Ioan 21:17  A treia oarã i-a zis Isus: „Simone, fiul lui Iona, Mã iubesti?” Petru s-a întristat cã-i zisese a treia oarã: „Mã iubesti?” Si I-a rãspuns: „Doamne, Tu toate le stii; stii cã Te iubesc.” Isus i-a zis: „Paste oile Mele! 

2.     Decizia conducerii familiei in voia lui Dumnezeu – decizia lui Avraam

  • Geneza 18:19  Cãci Eu îl cunosc si stiu cã are sã porunceascã fiilor lui si casei lui dupã el sã tinã Calea Domnului, fãcând ce este drept si bine, pentru ca astfel Domnul sã împlineascã fatã de Avraam ce i-a fãgãduit 

3.     Decizia de a trai in sfintenie si in locul unde nu esti vazut de nimeni – decizia lui Iosif

  • Geneza 39:8-9  El n-a voit si a zis nevestei stãpânului sãu: „Vezi cã stãpânul meu nu-mi cere socotealã de nimic din casã si mi-a dat pe mânã tot ce are. El nu este mai mare decât mine în casa aceasta si nu mi-a oprit nimic, în afarã de tine, pentru cã esti nevasta lui. Cum as putea sã fac eu un rãu atât de mare si sã pãcãtuiesc împotriva lui Dumnezeu?” 

4.     Decizia de a nu vorbi de rau pe Dumnezeu – decizia lui Iov

  • Iov 42:7  Dupã ce a vorbit Domnul aceste cuvinte lui Iov, i-a zis lui Elifaz din Teman: „Mânia Mea S-a aprins împotriva ta si împotriva celor doi prieteni ai tãi, pentru cã n-ati vorbit asa de drept de Mine, cum a vorbit robul Meu Iov.

 

5.     Decizia de a nu face compromis – decizia celor 3 tineri aruncati in cuptorul cu foc

  • Daniel 3:16-18  Sadrac, Mesac si Abed-Nego au rãspuns împãratului Nebucadnetar: „Noi n-avem nevoie sã-ti rãspundem la cele de mai sus. Iatã, Dumnezeul nostru, cãruia îi slujim, poate sã ne scoatã din cuptorul aprins, si ne va scoate din mâna ta, împãrate. Si chiar de nu ne va scoate, sã stii, împãrate, cã nu vom sluji dumnezeilor tãi, si nici nu ne vom închina chipului din aur pe care l-ai înãltat!” 

6.     Decizia slujirii pentru Dumnezeu – decizia apostolului Ioan

  • Apocalipsa 1:9-11  Eu, Ioan, fratele vostru, care sunt pãrtas cu voi la necaz, la Împãrãtie si la rãbdarea în Isus Hristos, mã aflam în ostrovul care se cheamã Patmos, din pricina Cuvântului lui Dumnezeu si din pricina mãrturiei lui Isus Hristos. În ziua Domnului eram în Duhul. Si am auzit înapoia mea un glas puternic, ca sunetul unei trâmbite care zicea: „Eu Sunt Alfa si Omega, Cel dintâi si Cel de pe urmã. Ce vezi, scrie într-o carte, si trimite-o celor sapte Biserici 

7.     Decizia de a sfarsi viata intr-un mod placut Domnului – decizia martirului Stefan

  • Faptele Apostolior 7:59-60  Si aruncau cu pietre în Stefan, care se ruga si zicea: „Doamne Isuse, primeste duhul meu!” Apoi a îngenuncheat, si a strigat cu glas tare: „Doamne, nu le tinea în seamã pãcatul acesta!” Si dupã aceste vorbe, a adormit.

 

 

  • Care sunt deciziile tale?


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: