Publicat de: damianion | ianuarie 17, 2011

Australia: bisericile ajută sinistraţii

Bisericile şi organizaţiile creştine au sărit în ajutorul persoanelor afectate de catastrofele naturale care au lovit, în ultimele săptămâni, Australia , Brazilia, Sri Lanka şi Filipine.

wallydownundy.com

Bisericile din Australia s-au mobilizat rapid pentru ca să îi ajute pe cei afectaţi de inundaţiile devastatoare care au lovit nordul continentului australian. Liderii şi membrii bisericilor se străduiesc să răspundă nevoilor imediate ale sinistraţilor.

„În prezent, suntem în faza de urgenţă”, a declarat Les Nixon, liderul organizaţiei misionare Outback Patrol. Piloţii acestei organizaţii sunt gata să zboare în zonele izolate din cauza apelor, pentru a duce alimente şi medicamente celor prinşi în zonele respective.

Bisericile locale au pus la dispoziţie lăcaşurile de cult, acestea fiind transformate provizoriu în centre de ajutor de urgenţă. Persoanelor care nu au unde să se adăpostească în timpul nopţii le-au fost puse la dispoziţie bisericile. „Este simbolic faptul că oamenii îşi găsesc loc de refugiu în biserică”, a declarat David McGovern, director al Misiunii Catolice din Brisbane.

Personalul clerical le oferă consiliere spirituală celor afectaţi de inundaţii. Pastorul Robert Buchan, capelan cu pregătire în domeniul consilierii persoanelor în caz de calamităţi naturale, colaborează cu autorităţile locale pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie de sprijin.

Bisericile Anglicană, Catolică, Luterană şi Unitariană din Toowoomba au organizat un serviciu religios ecumenic, pentru creştinii din orice biserică şi pentru orice altă persoană interesată, în data de 14 ianuarie, conform ekklesia.co.uk.

O suprafaţă cât aceea a Germaniei şi Franţei la un loc se află sub ape, din cauza inundaţiilor care au lovit Australia începând de la sfârşitul lunii decembrie 2010. Au murit până acum 16 persoane, iar alte 53 sunt date dispărute. Peste 200.000 de oameni au fost evacuaţi.

Agenţii şi organizaţii creştine s-au mobilizat şi în Sri Lanka, lovită de cea mai teribilă catastrofă naturală după tsunamiul din 2004. Peste 1.000.000 de oameni sunt afectaţi de inundaţiile provocate de ploile musonice foarte puternice. În jur de 390.000 de persoane au fost nevoite să îşi abandoneze locuinţele, conform unor estimări ONU.

Organizaţia Caritas Internationalis sprijină cca. 100.000 de persoane dintre sinistraţi. Organizaţia Christian Aid, din Marea Britanie, a oferit 80.000 de dolari unui partener local din Sri Lanka pentru a pune la dispoziţia celor loviţi de inundaţii alimente, haine şi alte lucruri necesare. Christian Aid a oferit ajutor şi pentru sinistraţii din Filipine. În ultimele săptămâni, inundaţiile au ucis 40 de filipinezi şi au afectat alţi 1.000.000, notează christianpost.com.

Bisericile locale şi-au deschis uşile pentru a-i adăposti şi pe sinistraţii din Brazilia, afectată de asemenea de inundaţii puternice. Peste 500 de oameni şi-au pierdut viaţa şi numeroase locuinţe au fost distruse de inundaţiile şi alunecările de teren din Brazilia. Maria Cristina don Anjos, secretarul general al organizaţiei creştine Caritas Brazilia, a lansat un apel pentru susţinerea săracilor şi a celor afectaţi de inundaţiile recente.

http://www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: