Publicat de: damianion | ianuarie 15, 2011

Singur, dar nu insingurat! de Joyce Meyer

O problemă majoră cu care se confruntă foarte mulţi oameni azi este singurătatea. În Biblie, Dumnezeu ne spune că noi nu suntem singuri. El ne oferă siguranţă şi mângâiere. Cu toate acestea, unele persoane care au parte de suferinţă în viaţă, poate de pierderea unor persoane dragi, nu reuşesc să treacă peste asta. Uneori, când se întâmplă o tragedie rana pare de nevindecat. Fără ajutor un anumit sentiment de singurătate poate să se instaleze.

Sunt multe cauze din care poate să apară singurătatea , dar mulţi oameni nu înţeleg că asta nu înseamnă să trăieşti cu acest sentiment. Trebuie să ne confruntăm şi să luptăm cu singurătatea. Singurătatea se manifestă adeseori printr-o durere, un gol sau tânjire după afecţiune. Omul care se simte singur se vede inutil şi fără vreun scop.

Tu eşti singur (independent, pe cont propriu) ? Sau te simţi singur, însingurat (respins, izolat)? Există o diferenţă majoră între a fi singur şi a te simţi singur. Este important să realizăm că a fi singur nu înseamnă singurătate, nu înseamnă a fi însingurat. Deşi nu vom putea mereu să evităm sentimentul de singurătate, totuşi există multe căi de a rezolva această problemă. De multe ori, singurătatea este rezultatul unei traume suferite sau al unei crize datorate morţii unei persoane dragi sau datorate unui divorţ sau unei despărţiri. Când se întâmplă de multe ori să vedem că lucrurile nu vor mai fi aşa cum ne-am obişnuit noi să fie, apare trauma şi singurătatea în viaţa noastră.

La fel ca şi o rană fizică, durerea poate dura mult timp, dar vindecarea completă necesită îngrijire zilnică. Atunci când o rană fizică nu se vindecă, înseamnă că există o infecţie care trebuie tratată. Cred că la fel este şi cu rănile emoţionale. Dumnezeu doreşte să se îngrijească şi de rănile noastre fizice, de bolile pe care le avem, dar şi de rănile emoţionale. Este adevărat că s-ar putea să îţi fie dor toată viaţa de o persoană, totuşi aceasta nu înseamnă să trăieşti într-o permanenţă suferinţă şi singurătate.

Cred că există două lucruri pe care ar trebui să le facă o persoană care doreşte să învingă singurătatea:

1. Să ştii că Dumnezeu este cu tine TOT TIMPUL.  În Biblie, Dumnezeu ne aminteşte că El este cu noi mereu şi niciodată nu ne va părăsi. (Evrei 13 : 5b). Singurătatea ne face să ne punem tot felul de întrebări, cum ar fi: Dacă o sa fiu singur pentru tot restul vieţii? Dacă durerea pe care o simt nu va dispărea vreodată? Dacă apare vreo problemă cu care nu voi ştii să mă confrunt? Dacă….dacă…dacă…? Sunt şanse mari ca să nu poţi să răspunzi la toate aceste întrebări. Dar, atât timp cât ştii că Domnul este cu tine, poţi să fii sigur că El va avea răspuns la toate.

2. Păşeşte puternic într-o nouă viaţă. Nu s-a terminat totul în viaţa ta; doar o parte din ea s-a terminat. Un sezon a trecut, dar altul e pe cale să înceapă – asta dacă doreşti să faci ceva, dacă doreşti să participi. Nu sta doar pasiv să aştepţi să se întâmple ceva sau să vină cineva la tine. Ieşi şi fă-ţi prieteni noi. Găseşte pe altcineva care se simte singur şi fii prieten cu acea persoană. Dumnezeu va binecuvânta toate aceste acţiuni şi modul în care ştii să te dăruieşti.
Fă ca singurătatea pe care o simţi să se transforme în compasiune faţă de ceilalţi!

Sursa: www.joycemeyer.org
Traducere: stiricrestine.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: