Publicat de: damianion | ianuarie 13, 2011

Sudan: creştinii din nord se tem de persecuţii

Creştinii din nordul Sudanului se tem de represiuni şi persecuţii din partea majorităţii musulmane, în cazul în care se decide divizarea Sudanului. Liderii creştini încearcă să îi încurajeze şi îi asigură că nu li se va întâmpla nimic.

samaritanspurse.org

„Chiar dacă ar rămâne un singur creştin în nord, noi vom fi aici, pentru că păstorul nu îşi părăseşte turma”, a declarat Quintino Okeny Joseph, vicar general al Arhidiocezei din Khartoum.

După acordul de pace încheiat în 2005, statutul bisericilor din nordul Sudanului s-a îmbunătăţit, iar drepturile populaţiei ne-musulmane din capitala ţării au fost respectate mai mult.

„Acum, situaţia e mai bună. Există libertate de închinare acolo [în nord], iar dacă lucrurile rămân la fel şi creştinii din nord vor fi respectaţi, totul va OK”, a spus Okeny Joseph.

Jumătatea de nord a Sudanului se află sub legea islamică, începând din 1983, notează Reuters. În ciuda asigurările că va fi bine, creştinii din nord sunt speriaţi, mai ales după ce preşedintele Omar Hassan al-Bashir a declarat că, după secesiune, legea islamică sharia va fi accentuată în Sudanul de Nord.

http://www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: