Publicat de: damianion | ianuarie 13, 2011

Generaţia 1980-2000 este apatică faţă de religie

Persoanele născute între anii 1980 şi 2000 nu sunt antireligioase sau anticreştine, dar nici nu sunt interesate de religie. Apatia faţă de religie şi spiritualitate este larg răspândită în rândul celor care fac parte din această generaţie. 

thomrainer.comConcluzia îi aparţine lui Thom Rainer, autorul cărţii The Millennials.

Un procent de 65% dintre cei născuţi în perioada amintită merg foarte rar sau nu participă deloc la serviciile religioase ale bisericilor. Pentru aceştia, prietenii şi educaţia sunt elemente mai importante decât religia sau spiritualitatea.

Rainer susţine că, după scăderea interesului pentru religie manifestată în cadrul generaţiei Baby Boom, a urmat o accentuare a acestui trend în perioada Generaţiei X. Dezinteresul faţă de religie continuă, în prezent, printre cei născuţi în ultimele două decenii ale secolului trecut.

O cauză majoră a acestei realităţi o reprezintă faptul că generaţia 1980-2000 are în spatele ei un fundal nereligios. Provine din părinţi care au fost mai puţin preocupaţi de viaţa bisericii.

Rainer notează şi o anumită stare de „confuzie spirituală” care domneşte în sânul generaţiei pe care a studiat-o. Astfel, 65% dintre respondenţi au declarat că se consideră creştini. Totuşi, prea puţini dintre aceştia cunosc şi respectă în mod practic principiile religiei creştine. Doar 26% cred că există viaţă după moarte pentru cei care L-au acceptat pe Iisus Christos ca Mântuitor personal. Confuzie există şi cu privire la persoana lui Iisus: unii nu sunt siguri dacă El este singura cale de mântuire, în timp ce alţii se întreabă dacă Iisus a fost păcătos sau nu.

„În concluzie, putem să spunem că provocarea pentru biserică nu este să depăşească o atitudine contradictorie… Adevărata provocare este să depăşească apatia„, a declarat autorul studiului. În schimb, Rainer este optimist cu privire la viitorul bisericii. În opinia sa, cei 15% născuţi între 1980 şi 2000 şi care sunt creştini practicanţi ar putea să aibă „cel mai înalt nivel de angajament creştin din istoria Americii” şi capacitatea de a produce o schimbare.

Membrii acestei generaţii sunt interesaţi de bisericile cu un mesaj radical, care sunt dedicate trăirii unei vieţi creştine similare cu aceea a creştinilor din biserica primară. Tot mai puţine biserici vin cu un astfel de mesaj şi, în consecinţă, sunt considerate irelevante.

Studiul s-a bazat pe un sondaj la care au participat 1.200 de persoane născute între anii 1980 şi 2000, notează christianpost.com.

http://www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: