Publicat de: damianion | ianuarie 13, 2011

400 de voluntari pentru o expediție dus către Marte

Nu mai puțin de 400 de oameni s-au oferit ca voluntari pentru o călătorie-experiment, organizată de doi oameni de știință, care plănuiesc să colonizeze planeta Marte. Curajoșii astronauți ar putea face mai mult decât o simplă călătorie în spațiu. Ei ar putea rămâne pentru restul vieții lor pe Planeta Roșie.

Foto: outlookindia.comNumărul mare de voluntari i-a „uimit” pe editorii publicației Journal of Cosmology, în timp ce psihologii NASA au avertizat că o astfel de călătorie presupune „o perioadă foarte lungă de izolare și singurătate,” departe de „romantismul” ideii de a merge acolo.

Un programator, un student din Texas și un reverend, sunt trei dintre cei 400 de voluntari dornici să participe la experimentul de colonizare plănuit de profesorii Dirk Schulze-Makuch (Universitatea de stat din Washington) și Paul Davis (Universitatea de stat din Arizona), scrie FoxNews.

Profesorii spun că primele călătorii doar dus, pe Marte, ar putea începe peste 20 de ani, întrucât tehnologia necesară unei astfel de misiuni există deja, sau este la îndemână. Profesorii consideră că „baza de pe Marte va oferi umanității o barcă de salvare dacă Pământul va deveni nelocuibil.”

http://www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: