Publicat de: damianion | ianuarie 11, 2011

Papa: Educaţia sexuală e contra libertăţii religioase

Educaţia sexuală şi civică din şcolile europene reprezintă un atac îndreptat împotriva libertăţii religioase, a declarat, ieri, Papa Benedict al XVI-lea.

abc.net.au

„Nu pot să păstrez tăcerea cu privire la un alt atac împotriva libertăţii religioase a familiilor din anumite ţări ale Europei unde este stabilită participarea obligatorie la cursuri de educaţie sexuală sau educaţie civică”, a spus suveranul pontif.

Reacţia Papei a venit la scurt timp după ce Biserica Romano-Catolică a avut un schimb de replici cu autorităţile guvernamentale socialiste din Spania, cu privire la orele de educaţie civică obligatorie introduse în şcolile spaniole, notează AFP.

Mii de părinţi din Spania s-au plâns că, la aceste cursuri, copiii lor învaţă despre homosexualitate, divorţ şi avort, fiind promovate perspective anticreştine.

Episcopul de Nottingham, Malcolm McMahon i-a criticat, la rândul său, pe secularii şi liderii britanici pentru că se străduiesc să închidă şcolile confesionale. McMahon s-a referit, în primul rând, la Societatea Seculară Naţională, care se opune de mai mult timp acordării de fonduri, de către stat, şcolilor confesionale.

Rezultatele şcolare obţinute de elevii care învaţă în şcoli confesionale sunt mai bune decât ale celor care studiază în şcolile publice, conform unui studiu realizat de Catholic Education Service, notează telegraph.co.uk.

http://www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: