Publicat de: damianion | ianuarie 11, 2011

Cronologia atacurilor armate din SUA, din ultimii 20 de ani

Sâmbăta trecută un membru al Camerei Reprezentanților din Statele Unite a fost împușcat în cap în timpul unui eveniment public, care avea loc în statul Arizona. Gabrielle Giffords, politicianul vizat, a supraviețuit. Șase alte persoane au murit în urma atentatului despre care președintele american a spus că este „o tragedie incalificabilă”.

 

Atac în timpul unui program public susținut de Gabrielle Giffords (Foto: my.hsj.org)Incidentul violent care a avut loc week-endul trecut se găsește între numeroasele atacuri grave care au avut loc în SUA, în ultimii 20 de ani. AFP face o cronologie a acestora.

16 octombrie 1991: 22 de persoane mor într-un restaurant din Killeen (Texas) şi alte 20 sunt rănite de un bărbat care a deschis focul asupra lor și apoi s-a sinucis.

20 aprilie 1999: 12 elevi și un profesor sunt uciși în Littleton (Colorado), după ce doi liceeni deschid focul în liceul Columbine. După carnagiu, atacatorii se sinucid.

29 iulie 1999: 9 persoane decedează după ce un broker a deschis focul în două companii de brokeraj din Atlanta (Georgia). Bărbatul tocmai își ucisese soția și cei doi copii. După atac, bărbatul se sinucide.

21 martie 2005: La Red Lake (Minnesota), un adolescent în vârstă de 16 ani ucide nouă persoane din şcoala sa, dintre care cinci liceeni, înainte de a se sinucide.

16 aprilie 2007: În campusul universităţii Virginia Tech, la Blacksburg (Virginia) are loc cel mai grav masacru pe timp de pace, din istoria SUA. Un student de 23 de ani, de origine coreeană ucide 32 de persoane înainte de a-și lua viața.  

5 decembrie 2007: Un tânăr în vârstă de 19 ani, împușcă și ucide opt persoane aflate într-un centru comercial din Omaha, în Nebraska (centru), apoi se sinucide.

24 decembrie 2008: Un bărbat deghizat în Moş Crăciun deschide focul asupra participanţilor la o petrecere, ucigând nouă persoane. Ulterior, acesta se sinucide.

10 martie 2009: 10 persoane, din trei orașe din Alabama, sunt ucise de o persoană cu probleme psihice. Între victimele făcute de atacatorul, ulterior sinucis, se numără și mama acestuia.

3 aprilie 2009: Un bărbat de origine vietnameză deschide focul într-un centru de primire pentru imigranţi din Binghamton (statul New York), provocând moartea a 13 persoane.

5 noiembrie 2009: Cel mai grav atac înregistrat vreodată într-o bază militară americană, coincide cu moartea a 13 persoane şi rănirea altor 42, în urma unui atac declanșat de Nidal Hasan, un psihiatru militar de origine palestiniană.

20 ianuarie 2010: Un bărbat ucide opt persoane în Virginia (est), apoi se predă după ce este urmărit de 150 de poliţişti.

3 august 2010: Opt angajați ai unei întreprinderi de distribuție a berii din Connecticut sunt uciși de un coleg de muncă , nemulțumit de relațiile dificile cu angajatorii. După atac, bărbatul se sinucide.

http://www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: