Publicat de: damianion | ianuarie 11, 2011

25% dintre români iau micul dejun o dată pe săptămână

Obiceiurile alimentare ale românilor e schimbă. În rău. Un sfert dintre români iau micul dejun doar o singură dată pe săptămână, avertizează un studiu citat de Gândul.

Foto: djixas.comÎn ciuda varietății de prezentare a alimentelor, nutriționiștii avertizează că hrana consumată în mod obișnuit se limitează la câteva cereale, cartofi neprelucrați, câteva sortimente de carne și uleiuri suprarafinate. Aceasta este concluzia unui raport al Institutului de Nutriţie din SUA, informează The Huffington Post.

Prețul mic și ambalajele atractive sunt principalii factori care îi determină pe oameni să aleagă hrana procesată în detrimentul alimentelor naturale, susține prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institului de Cercetări Alimentare, citat de Gândul.

„Alimentaţia mileniumului trei este într-adevăr gustoasă, dar devitalizată,” avertizează Mencinicopschi. Obiceiurile alimentare ale românilor au devenit tot mai nesănătoase.

Potrivit unui studiu citat de aceeași sursă, doar 43% dintre români iau micul dejun zilnic. Aproximativ 25% dintre români iau micul o dată pe săptămână sau chiar mai rar. Aceştia sunt în special tineri cu vârste cuprinse între 19 şi 24 de ani. Cei mai conștiincioși cu privire la mciul dejun sunt românii de peste 55 de ani.

http://www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: