Publicat de: damianion | ianuarie 7, 2011

Autorităţile au arestat creştini în Iran şi în Laos

Zeci de creştini au fost arestaţi, în ultimele săptămâni, de autorităţile iraniene. Au fost arestate persoane care s-a convertit de la islamism la creştinism şi persoane care au încercat să îi convertească pe alţii la creştinism. Aceste fapte sunt considerate păcate, în Iran, şi sunt pasibile de pedeapsa cu moartea.

online.wsj.com

Morteza Tamadon, guvernatorul Teheranului, a confirmat arestările şi a declarat că acestea nu i-au vizat pe creştinii catolici sau armeni, ci pe protestanţi. Tamadon i-a acuzat pe aceştia de prozelitism şi a apreciat activitatea lor misionară drept o „invazie culturală a inamicului”, conform online.wsj.com.

„La fel ca talibanii care s-au infiltrat în Islam, asemenea unor paraziţi, ei [protestanţii] au construit o mişcare în numele creştinismului”, a declarat Tamadon.

Arestările au început încă de la Crăciun, când forţele de poliţie au dat buzna în casele creştinilor, căutând Biblii, cărţi religioase, fotografii şi CD-uri. Au fost confiscate computere şi documente personale, conform unui raport al The Iranian Christian News Agency.

Creştinii reprezintă 1% din populaţia Iranului. În Iran, Bibliile şi predicile în limba persană sunt interzise prin lege. 

Arestări în rândul creştinilor au avut loc şi în Laos, unde 11 persoane au fost reţinute, conform christianpost.com. Organizaţia Human Rights Watch a atras atenţia că mai mulţi lideri creştini au fost arestaţi sub acuzaţia că ar fi organizat „o întâlnire secretă”.

www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: