Publicat de: damianion | ianuarie 5, 2011

Predicţii pentru lumea religioasă în 2011

Predicţii pentru lumea religioasă în 2011

Mai mulţi analişti şi experţi în probleme legate de fenomenul religios au făcut câteva predicţii pentru anul 2011, notează CNN.  

christperspectives.wordpress.comSe vor intensifica eforturile comunităţilor de homosexuali, lesbiene şi transsexuali de a obţine o serie de drepturi, inclusiv dreptul persoanelor de acelaşi sex de a forma familii prin căsătorie. Aceste eforturi vor determina o reacţie comună de rezistenţă din partea evanghelicilor conservatori, a romano-catolicilor, a musulmanilor şi evreilor ortodocşi. (Dr. Joel C. Hunter, pastor în Orlando, Florida)

O generaţie nouă de musulmani va ieşi din spaţiul strâmt, izolat din punct de vedere cultural şi politic, pentru a prezenta o altă faţă a islamului, în contrast cu aceea înfăţişată de extremiştii şi teroriştii musulmani. (Wajahat Ali, dramaturg şi avocat musulman)

„Cristofobia” va deveni un cuvânt tot mai frecvent folosit, pe măsură ce violenţele împotriva creştinilor se vor intensifica în Irak, India şi Egipt, şi pe măsură ce birocraţia europeană va încerca să împingă tot mai mult religia în afara spaţiului public. (John Allen Jr., analist CNN)

Vor continua atacurile sub diferite forme, îndreptate împotriva musulmanilor din SUA şi din întreaga lume. Islamofobia se va accentua. (Muna Abusulayman, secretar general al The Alwaleed Bin Talal Foundation)

http://www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: