Publicat de: damianion | ianuarie 5, 2011

Guvernator din Pakistan ucis pentru legea blasfemiei

Guvernator din Pakistan ucis

pentru legea blasfemiei

Guvernatorul celei mai bogate și populate provincii a Pakistanului a fost împușcat mortal de una din gărzile sale de corp. Atacatorul a mărturisit poliției că gestul său a fost motivat de poziția critică a politicianului față de legea blasfemiei.

 

salmantaseer_400Politicianul Salman Taseer era guvernatorul provinciei Punjab, cea mai mare unitate administrativ-teritorială din Pakistan. Taseer fost ucis marți de una din gărzile sale de corp, în timpul unei vizite într-o zonă comercială. Atacatorul său, Mumtaz Qadri, în vârstă de 26 de ani, a declarat poliției că l-a ucis pe guvernator pentru faptul că acesta critica legea blasfemiei.

Legea blasfemiei din Pakistan a fost subiect în presa internațională după cazul femeii creștine Asia Bibi, condamnată la moarte pentru insultarea profetului Mahomed. Taseer fusese un apărător al lui Bibi în ciuda criticilor și amenințărilor, confirmate de Shahbaz Bhatti, ministrul pentru minorități. „Am fost sub o presiune extremă. Am refuzat. Chiar dacă voi fi ultimul care voi rămâne în picioare”, scrisese Taseer pe Twitter, în ultima zi a anului trecut.

„Taseer a fost un politician cum rar se pot găsi, fiind dispus să-și riște viața în luarea unor poziții inechivoce împotriva discriminării și abuzului„, afirmă Ali Dayan Hasan, cercetător senior pentru Human Rights Watch, în zona Asia de Sud.

Pentru un Pakistan putere nucleară, membrii fundamentaliști din serviciile de securitate sunt mai periculoși decât talibanii, afirmă analiști citați de Associated Press. Pakistanul și în special regiunea Punjab se află sub riscul insurgenței islamiste.

http://www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: