Publicat de: damianion | ianuarie 5, 2011

5.000 de britanici trec anual la islamism

5.000 de britanici trec anual la islamism

Numărul britanicilor care s-au convertit la islamism s-a dublat în ultimii 10 ani. Numărul musulmanilor din Marea Britanie se ridică la 100.000, iar numărul celor care se convertesc anual este de cca. 5.000.

 

mujahideenryder.net

În Londra anului 2010 au avut loc 1.400 de convertiri la religia musulmană.

 

Datele au fost oferite de organizaţia Faith Matters, care a realizat un studiu bazat pe datele recensământului din anul 2001, pe date obţinute la nivel local, pe liste cu numărul moscheilor din Marea Britanie şi pe studii similare din Germania şi Franţa (unde sunt înregistrate aproximativ 4.000 de convertiri la islamism, în fiecare an).

 

Fiyaz Mughal, directorul Faith Matters, consideră că explicaţia pentru numărul mare de convertiri vine din faptul că religia islamică este prezentă în spaţiul public. Curioşi, mulţi caută să afle ce înseamnă această religie, iar unii dintre aceştia decid să devină musulmani.

 

„Am făcut cunoştinţă cu islamul prin intermediul prietenului meu. Multe persoane mă întreabă dacă m-am convertit din cauza lui, dar nu a avut nicio legătură. Am pornit în propria mea călătorie pentru a descoperi mai multe despre religie. Am crescut în religia creştină, iar islamul mi s-a părut a fi o extensie naturală a creştinismului”, a declarat Denise Horsley (23 de ani), pentru independent.co.uk.

http://www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: