Publicat de: damianion | ianuarie 4, 2011

Stiri

Slujba catolica in sprijinul familiei. Mesa romano-catolica de duminica trecuta, oficiata la o biserica din centrul Madridului, a avut ca subiect protejarea valorilor familiei. Arhiepiscopul Antonio Rouco Varela a afirmat ca ori de cate ori sunt puse in discutie valorile familiei, apar repede si consecinte negative. Papa Benedict XVI a transmis un mesaj de incurajare. Spania, sub conducerea socialista a premierului Zapatero, considerat un model de catre unii lideri PSD-isti de la Bucuresti, s-a pricopsit cu casatorii homosexuale, proceduri mai rapide de divort si avort mai facil (link).

Statul roman va finanta fertilizarea in vitro. O veste buna pentru familiile care isi doresc mult un copil: statul va finanta unele fertilizari in vitro. Reversul acestei medalii este faptul ca, in cadrul procedurii, fetusii obtinuti, care nu sunt implantati mamei, sunt distrusi. Anul trecut, cercetatorul care a pus la punct aceasta procedura a primit premiul Nobel, insa Vaticanul a obiectat fata de aceasta decernare tocmai din cauza aspectelor sordide implicate (link).

Credinta si fericire. Un studiu emis luna trecuta de o universitate americana si publicat in American Sociological Review conchide ca persoanele religioase sunt in general mai fericite si satisfacute in viata decat cele nereligioase. Motivul principal consta in prieteniile mai trainice pe care persoanele care merg la biserica le formeaza cu persoanele care impartasesc convingeri religioase similare (link).

Feminismul vulgar. Va recomandam un articol din publicatia Daily Mail, care exploreaza legatura dintre emanciparea tinerelor si vulgaritatea in ascensiune in randurile adolescentelor britanice. Sociologii confirma ca feminismul denota si o dimensiune agresiva la tinerele adolescente. Un alt motiv este sexualizarea prematura a fetelor (link).

Casatoria ii innobileaza pe barbati. Aceasta este concluzia unui studiu publicat luna trecuta in publicatia Archives of General Psychiatry si comentat in revista Time. Studiul a fost facut de un genetician de la Universitatea de Stat Michigan si s-a focalizat pe 289 de cupluri constituite din frati gemeni (link).

Paganism. Paganasmul e in ascensiune in Marea Britanie. Articolul pe care vi-l recomandam discuta implicatiile acestui fenomen asupra sistemulul penitenciar britanic. Autoritatile engleze sunt sub o presiune tot mai mare sa permite organizarea de festivaluri si sarbatori pagane pentru puscariasi (link).

Libertatea de constiinta. Tot din Marea Britanie aflam ca un tribunal a refuzat sa recunoasca unor consilieri crestini dreptul, pe baza libertatii de constiinta, de a nu face consiliere maritala cuplurilor homosexuale (link).

Tinerii britanici si abstinenta. Un studiu emis de Hull University din Marea Britanie indica in mod surprinzator ca majoritatea tinerilor britanici doresc ca orele de educatie sexuala din scoli sa se focalizeze pe abstinenta si pe formarea si mentinerea unor relatii durabile intre indivizi, si mai putin pe aspectele fizice ale actului sexual (link).

Respectati casatoria. In 2009, Curtea Suprema a statului american Iowa a legiferat casatoriile homosexuale. Publicul a devenit nemultumit si in noiembrie a eliminat prin vot pe 3 din cei 7 judecatori care au emis decizia impotriva casatoriei. Campania cetatenilor continua. Tot mai multi cetateni le cer celor 4 judecatori care inca au ramas in functie sa-si dea demisia. In noiembrie, Iowa a ales un guvernator nou, un republican, care deja si-a anuntat intentia de a initia un referendum pentru interzicerea casatoriilor homosexuale in acest stat (link).

Copiii – Stres sau bucurie? Un studiu sociologic recent indica ca amanarea casatoriei si a copiilor in casnicie sunt factorii primari care conduc la cresterea stresului in viata de cuplu. Publicat luna trecuta in New York Times, studiul a fost alcatuit de un grup de sociologi de la Universitatea din Los Angeles (link).

Boli venerice. Periodic, Centrul pentru Controlul Bolilor din SUA emite rapoarte privind bolile sexuale transmisibile. Ultimul raport a fost emis in noiembrie si priveste situatia din 2009. In comparatie cu 2006 cazurile de sifilis au crescut cu 19%, majoritatea dintre ele in randurile homosexualilor (link).

Normalitatea sexuala. Corectitudinea politica ii forteaza la tacere pe multi academicieni. Sunt insa si exceptii. Remarcam un articol publicat in iulie 2010 de catre profesorul american de drept George Dent in Texas Review of Law & Politics. Profesorul se pronunta in favoarea unei politici care promoveaza relatiile sexuale normale. Acestea prezinta avantaje sociale, pe cand cele homosexuale, nu (link).

Malawi. In vara, organizatii ale homosexualilor au condamnat statul Malawi pentru ca a condamnat doi tineri pentru acte de sodomie. Recent, legiuitorii din Malawi au reactionat pe masura, revizuind codul penal si impunand pedepse si pentru actele homosexuale comise de femei (link).

Africa respinge homosexualitatea. Un articol din Christian Science Monitor descrie opozitia crescanda a guvernelor africane fata de presiunea tarilor occidentale de dezincriminare a sodomiei (link).

Material video. Va recomandam un material video de la marsul pentru viata de luna trecuta de la Amsterdam. Au participat 400 de persoane, un numar bun pentru Amsterdam, spun comentatorii (link).

Canada – libertatea religioasa. Luna trecuta, autoritarile canadiene au suspendat, pe durata limitata, un canal crestin de televiune pentru ca in cadrul unui program televizat un pastor a facut afirmatii “negative” la adresa homosexualitatii (link).

Generozitatea crestina. In comparatie cu persoanele nereligioase, crestinii continua sa fie generosi, in ciuda crizei economice. Acesta este concluzia unui studiu publicat in Wall Street Journal. Intre 2007 si 2009, contributiile caritabile din America au scazut cu 11%. Crestinii sunt o exceptie, contributiilor lor scazand, in aceeasi perioada de timp, cu doar 0,1% (link).

Drepturile omului. Antonin Scalia, unul din judecatorii Curtii Supreme americane, e cunoscut pentru vederile lui conservatoare. Recent a declarat, intr-o prelegere tinuta la o universitate americana, ca Constitutia nu recunoaste un drept la avort sau la casatorii intre persoane de acelasi sex (link).

ONU – Boli transmisibile. O campanie a fost derulata recent in cadrul ONU, avand ca obiectiv abrogarea legilor din diferite tari care pedepsesc cu inchisoarea persoanele infectate cu SIDA si care nu fac cunoscuta boala inaninte de a se angaja in acte sexuale (link).

Poligamie. Luna trecuta a inceput procesul impotriva poligamiei in Canada. Este primul astfel de proces care insa s-ar putea sa aibe implicatii serioase chiar si la nivel international. Se anticipeaza ca procesul se va incheia luna aceasta (link).

Concubinaj. Scriem des despre studii asupra concubinajului, care inevitabil duc la aceeasi concluzie – concubinajul dauneaza nu numai partenerilor, ci mai ales copiilor. De data acesta e vorba despre un studiu din Irlanda, publicat de Centrul pentru Justitie Sociala. Concubinajul duce la saracie, criminalitate si sexualizarea timpurie a copiilor. La randul lor, aceste aspecte sociale nocive conduc la un un cost economic anual de peste 100 de miliarde de lire sterline (link).

Articole noi pe siteul AFR. Am postat pe siteul nostru trei articole noi. Casnicia in vremuri de criza, Conteaza casatoria? si Cultura vedetelor – o oglinda deformata. Articolele contin o analiza a unor aspecte cu care ne confruntam in viata de familie, precum si cateva sfaturi practice. Va rugam sa le trimiteti si rudelor si prietenilor dvs. care subscriu la valorile familiei.


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: