Publicat de: damianion | decembrie 29, 2010

Virusul H3N2, epidemie de gripă în Europa

Virusul H3N2, epidemie de gripă în Europa

Țările din emisfera nordică au fost sfătuite de experți să se pregătească pentru izbucnirea epidemiilor generate de virusul gripal H3N2.

h3n2_gripaDupă ce în vară emisfera sudică a fost afectată de epidemiile de gripă, și țările din nord sunt acum sub același risc. Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor a avertizat continentul european în privința izbucnirii unor epidemii de gripă; țări precum SUA și Canada au înregistrat deja o creștere a cazurilor de gripă.

Cei mai vulnerabili sunt tinerii și copiii, care nu sunt imunizați împotriva virusului. Ultima apariție a virusului H3N2 pe continentul european a avut loc acum 42 de ani. În afara unor simptome severe, care cer vizita la medic, majoritatea cazurilor se vindecă acasă prin odihnă, consum de lichide și medicamente. Deja pe piață, inclusiv cea românească, se găsește vaccinul împotriva virusului H3N2.

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor a confirmat în schimb că există dovezi conform cărora epidemia de gripă de iarnă „începe”. Nu s-a confirmat riscul unei pandemii.

http://www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: