Publicat de: damianion | decembrie 20, 2010

Alimentele de evitat pentru bolnavii de cancer

Alimentele de evitat pentru bolnavii de cancer

Sfaturile nutriţioniste pentru femeile însărcinate ar trebui avute în vedere şi de bolnavii de cancer, spun mai mulţi experţi în domeniul sănătăţii publice, din Marea Britanie.

Foto: marlerblog.comCercetări efectuate de Agenţia brianică pentru Protecţia Sănătăţii (APS) au arătat că pacienţii bolnavi de cancer sunt mai predispuşi la infectarea cu bacteria listeria, care provoacă listerioza, ca urmare a ceea ce mănâncă. Prin urmare, ar trebui să fie foarte precauţi în privinţa alimentelor pe care le consumă, relatează BBC. Avertizarea este valabilă mai ales în cazul pacienţilor care sunt sub tratament chimioterapic.

Experţii APS au analizat 1413 cazuri de bolnavi infectaţi cu listeria între 1999 şi 2009, în Marea Britanie, şi au observat că prevalenţa infecţiei în rândul bolnavilor de cancer era de cinci ori mai mare decât pacienţii care sufereau deja de alte boli, precum diabeticii. Studiul a arătat că cei mai predispuşi la infecţie au fost bolnavi de cancer de sânge.

Autorii au alcătuit şi o listă de alimente pe care bolnavii de cancer ar trebui să le evite pentru a preveni infecţia cu listeria. Aceaastă listă cuprinde: delicatesele preambalate şi mezelurile feliate, brânzeturie moi – brie, camembert şi chevre (brânza de capră), peştele afumat, pateurile (inclusiv cele vegetale),semipreparatele şi alimentele congelate, sandwichurile semipreparate, şi laptele nepasteurizat.

http://www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: