Publicat de: damianion | octombrie 30, 2010

Umaniştii îi încurajează pe englezi să se declare atei

Umaniştii îi încurajează pe englezi

să se declare atei

Asociaţia Umanistă Britanică a lansat o nouă campanie prin care încearcă să convingă cât mai multe persoane să declare că nu aparţin vreunei religii, la recensământul care va avea loc în 2011. Umaniştii susţin că, deşi statisticile declară un număr destul de mare de creştini, numărul celor care frecventează bisericile este foarte mic.

 Foto: atheistblogger.comNumărul ateilor a crescut cu siguranţă de la data ultimului recensământ al populaţiei (2001), susţin reprezentanţii Asociaţiei Umaniste.

„Ceea ce oamenii nu îşi dau seama este faptul că prin bifarea căsuţei „creştin” [în chestionar] în locul căsuţei „nicio religie” – ceea ce ar reflecta mai corect identitatea lor [este vorba despre cei care nu merg la biserică şi care nu vorbesc despre religia lor] – contribuie la statistici folosite pentru a justifica creşterea numărului de şcoli confesionale, finanţarea publică a grupurilor religioase” etc.

Statisticile au arătat că numărul celor care participă la serviciile religioase ale bisericilor, chiar şi numai la slujbele de Paşti şi de Crăciun, este în scădere, în Marea Britanie, notează guardian.co.uk.


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: