Publicat de: damianion | octombrie 30, 2010

Germania: căsătoriile forţate între musulmani, scoase în afara legii

Germania: căsătoriile forţate între musulmani, scoase în afara legii

Guvernul german a adoptat ieri o serie de măsuri pentru reglementarea integrării minorităților de imigranți. Un element central în setul de propuneri de ieri este scoaterea în afara legii a căsătoriilor forțate, o practică în comunitatea musulmană germană. Se redeschide astfel controversa cu privire la căsătoria forțată, o o tradiție culturală sau încălcarea unui drept fundamental al omului?

 0_400_01Căsătoriile forțate sunt o obișnuință în familiile de musulmani germani. Nu există cifre oficiale, însă activiștii pentru drepturile omului insistă asupra faptului că un număr tot mai mare de tineri imigranți care au crescut în Germania și care se identifică cu valorile occidentale și cu dreptul de a-și alege partenerii, se opun acestei practici.

„Căsătoriile forțate sunt o problemă în Germania și trebuie să o luăm foarte în serios”, afirmă ministrul german de interne, Thomas de Maiziere. Conform Reuters, Maiziere e de părere că e o greșeală tolerarea căsătoriile forțate care sunt privite doar ca tradiții aparținând altor culturi. Prin scoaterea ei în afara legii, Germania va spune răspicat că o căsătorie forțată nu mai este „o tradiție din vremuri vechi sau culturi diferite care să fie tolerată”, a susținut oficialul german.

Propunerea sa de rezolvare a situației a fost agreată de colegii din executiv, scrie Deutsche Welle, astfel că subiectul căsătoriilor forțate va fi inclus în Codul Penal. Cei implicați în căsătoriile forțate vor putea fi condamnați cu pedepse de până la cinci ani de închisoare, iar victimele vor primi asistență legală favorabilă.

Multe dintre căsătoriile forțate au loc în călătorii făcute în afara Germaniei. După șase luni de ședere în afara granițelor, multe femei imigrante pierdeau dreptul de a reveni în țară. Acum legislația va fi modificată, astfel încât femeile care au trăit în țară cel puțin 8 ani și au mers la școală 6 ani, să poată reveni cu aceleași drepturi. Celelalte vor putea reveni doar dacă pot demonstra și altfel că sunt bine integrate.

Propunerile executivului german vor fi înaintate parlamentului. Controversele pe tema integrării imigranților musulmanți în societatea germană sunt pe un trend ascendent în ultimele luni. În vară un director din banca centrală a Germaniei a acuzat comunitatea de imigranți musulmani ca fiind responsabilă de decăderea țării. Președintele a recunoscut că „Islamul este parte a Germaniei”, în timp ce cancelarul Merkel a atras atenția de curând că cei ce nu respectă valorile cultural-creștine ale Germaniei nu-și au locul în această țară.

Căsătoriile forțate sunt acele mariaje în care cel puțin unul dintre parteneri este căsătorit împotriva voinței lui sau cu persoana pe care nu o dorește. În general, în lume, femeia este victima căsătoriei forțate, iar practica este o obișnuință în civilizațiile asiatice și lumea musulmană, iar în occident în cadrul comunităților de imigranți. ONU a denunțat căsătoriile forțate ca o încălcare a drepturilor omului.

http://www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: