Publicat de: damianion | octombrie 30, 2010

Fostă musulmană: islamul nu este o religie tolerantă

Fostă musulmană:

islamul nu este o religie tolerantă

Autoarea şi activista Ayaan Hirsi Ali, fostă musulmană de origine somaleză, a susţinut în cadrul unei conferinţe a Clubului Naţional de Presă din Washington că deşi cei mai mulţi musulmani sunt toleranţi şi preţuiesc pacea, religia islamică în sine nu este o religie a păcii.

Foto: Christian Post„Ideea că islamul este tolerant nu este doar eronată ci şi periculoasă,” spune Hirsi Ali, autoare a cărţii Nomad: From Islam to America – A Personal Journey Through the Clash of Civilizations (Nomadă: Din islam, în America – O călătorie personală în miezul ciocnirii civilizaţiilor, t.r.). „În islamism, cuvintele „pace” şi „tolerant” nu sunt definite la fel ca în lumea Occidentală,” a explicat autoarea, subliniind caracterul „temporar” al păcii în islamism şi delimitarea ei de armistiţiu sau compromis. 

Musulmanii sunt educaţi să respecte patru surse juridice care îi învaţă că „este de datoria fiecărui bărbat musulman să ducă un război” pentru islamizarea universală, nu doar folosind arme, ci şi predicând şi încercând să convingă, a mai spus activista.

Hirsi Ali a descris situaţia imigranţilor musulmani din SUA, presaţi de liderii islamici locali să adopte „agenda Shariei” (legea islamică). În acest context, deşi atee, ea s-a declarat în favoarea convertirii imigranţilor musulmani la creştinism, subliniind „evoluţia acestuia dinspre absolutism spre toleranţă, compasiune şi pace.”

Hirsi Ali, provine dintr-o familie musulmană, însă a renunţat la religia islamică în favoarea ateismului, după ce, evadând dintr-o căsătorie aranjată de părinţi, s-a refugiat în Olanda, la vârsta de 20 de ani. În prezent viaţa femeii este în pericol continuu, după ce o fatwa (ordin islamic) emisă acum câţiva ani a cerut uciderea ei, pentru atitudinea critică faţă de islamism.

http://www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: