Publicat de: damianion | octombrie 25, 2010

Zeci de mii de musulmani se convertesc la creştinism în Iran

Zeci de mii de musulmani se convertesc la creştinism în Iran

Veştile privind răspândirea fără precedent a creştinismului în Orientul Mijlociu contrariază când sunt luate la pachet cu ameninţarea exodului creştin, despre care Vaticanul a discutat în cadrul unei adunări internaţionale a episcopilor.

Foto: AP    Deşi a devenit aproape sinonim cu violenţa şi islamismul, Orientul Mijlociu cunoaşte o creştere fără precedent a numărului de musulmani care se convertesc la creştinism, a spus Sam Yeghnazar, fondatorul organizaţiei creştine Elam Ministries, din Iran. În faţa audienţei prezente la cel de-al treilea congres Lausanne, Yeghnazar a evidenţiat că mai mulţi musulmani s-au convertit la creştinism în ultimii 30 de ani, decât în ultimii 1.300 de ani.

    Referindu-se la ţara sa natală, Iranul, Yeghnazar a spus că „este ţara cu cea mai mare deschidere către Evanghelie, din întreaga lume. Zeci de mii de iranieni se întorc la Christos,” citează The Christian Post. El a mai adăugat că iranienii care ajung să Îl cunoască pe Christos experimentează o „transformare completă” a propriei persoane, cândva confruntate cu „trădarea guvernului, deziluziile religiei şi o perspectivă de viitor tristă”.

    Convertirea de la islamism este încă aspru pedepsită în Orientul Mijlociu, iar situaţia minorităţilor religioase a atras de nenumărate ori atenţia grupurilor internaţionale de apărare a libertăţilor omului. Autorităţile musulmane trebuie să apere minorităţile, pentru că „stabilitatea lumii depinde de stabilitatea grupurilor mari şi mici ale societăţii,” declara ayatolahul şiit Seyed Mostafa Mohagheh Ahamabadi, profesor de Drept al Universităţii din Teheran, prezent la Adunarea Specială a Sinodului Episcopilor pentru Orientul Mijlociu. Într-o întâlnire cu presa înainte de sinod, Ahamabadi spusese că deşi „religia este o problemă privată”, „convertirea este altceva”. Potrivit portalului The Underground, la presiunea jurnaliştilor, Ahamabadi a clarificat că mărturisirea publică a convertirii este „propagandă” inacceptabilă.

http://www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: