Publicat de: damianion | octombrie 25, 2010

Sinuciderea homosexualilor pusă în seama bisericii

Sinuciderea homosexualilor pusă în seama bisericii

Doi din trei americani cred că homosexualii care se sinucid recurg la acest gest, parţial, din cauza mesajelor cu privire la homosexualitate care vin din partea bisericii şi a diverselor grupuri religioase. Mai mult de patru din zece americani susţin că mesajul bisericii privind chestiunea homosexualităţii este unul negativ.

Datele provin dintr-un sondaj realizat de The Public Religion Research Institute, în colaborare cu Religion News Service, şi publicat ieri.

Unu din trei respondenţi a declarat că mesajul bisericii contribuie „mult” la rata ridicată a sinuciderilor înregistrate printre homosexuali. În acelaşi timp, una din trei persoane intervievate a spus că mesajul bisericii contribuie „puţin” la decizia homosexualilor de a-şi pune capăt vieţii. Unu din cinci respondenţi a declarat că nu există nicio legătură între mesajul bisericii şi sinuciderea homosexualilor.

Catolicii sunt cei mai critici vizavi de mesajul propriei lor biserici, cu privire la homosexualitate.

Ideea că bisericile transmit un mesaj anti-gay „corespunde pe deplin cu experienţa mea şi cu aceea a altor milioane de homosexuali şi lesbiene”, a declarat Dan Savage, activist pentru drepturile homosexualilor. Comunitatea homosexuală îi acuză pe liderii creştini că au „redefinit creştinismul”, astfel încât să fie „anti-homosexual”, notează CNN.

Acuzaţiile sunt respinse de Jim Daly, liderul organizaţiei Focus on Family. „Violarea demnităţii unei alte persoane, în orice formă sau mod, contrazice însăşi temelia unei vieţi care are în centrul său Evanghelia. Iar a sugera că o înţelegere ortodoxă a creştinismului încurajează abuzul împotriva homosexualilor este o răstălmăcire nefericită a învăţăturilor credinţei creştine”, a declarat Daly.

Întrebaţi dacă relaţiile între persoane de acelaşi sex reprezintă ceva rău, 44 la sută dintre respondenţi au răspuns DA, iar 46 la sută au răspuns NU.Sondajul a fost realizat în perioada 14-17 octombrie, pe fondul mediatizării unui număr tot mai mare de sinucideri în rândul adolescenţilor şi tinerilor homosexuali. Au fost intervievaţi 1.017 americani.

http://www.semneletimpului.ro


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: