Publicat de: damianion | octombrie 25, 2010

Bulgaria, o ţintă legitimă pentru al-Qaida

Bulgaria, o ţintă legitimă pentru al-Qaida

Autorităţile bulgare reiterează necesitatea vigilenţei, în faţa ameninţărilor primite din partea unei grupări islamiste extreme.

Foto: hughmacleod.co.ukŞeicul Abu Sharif, reprezentant al grupării libaneze Asbat al-Ansar, a avertizat că Bulgaria reprezintă o „ţintă legitimă” pentru reţeaua al-Qaida, ca urmare a prezenţei militare bulgare în Irak şi Afganistan, pentru a susţine Statele Unite.

Sharif a cerut Guvernului bulgar să retragă trupele din Afganistan înainte de a fi prea târziu. Potrivit Mediafax, solicitarea in partea grupării a venit la scurt timp după ce ministrul bulgar al Apărării, Aniu Anghelov, a anunţat suplimentarea efectivelor din Afganistan cu încă 700 de militari, până în 2013.

„Participarea noastră la diverse misiuni ne expune ameninţărilor comune, care nu sunt îndreptate doar împotriva noastră, ci şi a altor state care au trupe în străinătate. De aceea, deşi nu avem informaţii specifice privind ameninţări directe, trebuie să fim vigilenţi”, se arată într-un comunicat comun al Ministerului de Externe şi Ministerului Apărării. „Trebuie să fim foarte vigilenţi când primim astfel de avertizări din partea unei organizaţii radicale,” a declarat şi Kirşo Kirov, directorul Serviciului Naţional de Informaţii din Bulgaria (NRS).


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: