Publicat de: damianion | august 25, 2010

Maria a ales partea cea bună!

Maria a ales partea cea bună!

Maria este sudenta în Cluj, locuieşte împreună cu prietenul ei, iar părinţii ei sunt plecaţi din ţara.

Şi-a făcut testul de sarcină acasă şi rezultatul a şocat-o: era însărcinată.

Fără să se gândească de două ori, a hotărât că va face avort, însă voia înainte de asta să vorbească cu cineva despre asta, voia o consiliere preavort. A venit la noi şi, agitată, a început prin a-şi verbaliza frământările referitoare la sarcină: a€œcum să le spun părinţilor că sunt însărcinată?

“Mi-e rusine… nu sunt căsătorită. Cum să am un copil acum? Vrem să ne căsătorim, şi după aceea să avem copii, nu așa! Ce o să spună ai mei? €œSingura soluţie este avortul!”

Spunea că nu este momentul potrivit pentru ea să aibă un copil, având în vedere că vrea altceva pentru perioada asta, nu un copila€ș. Prietenul ei era încântat că va fi tată, însă ea nici nu voia să audă.

A cochetat cu ideea de a face avort fără că prietenul ei să ştie, iar pe urmă să îi spună acestuia că a pierdut sarcina. Era foarte frământată, indecisă şi panicată de ideea de a avea un copil în pântec.

I s-a făcut o ecografie pentru a-şi vedea copilul a€“ o fiinţă vie, care se mişcă… un omuleţ plin de viaţă. A rămas foarte impresionată de ce a văzut. Apoi, în urmă informaţiilor primite despre avort a€“ riscuri, consecinţe, faptul că este un păcat, a decis:

“nu voi face avort! Mă duc mâine să îmi fac toate analizele, voi vorbi cu ai mei şi le voi spune adevărul, şi că m-am hotărât să păstrez copilul. După ce voi avea rezultatul analizelor, voi trece pe aici să va anunț”.

Am sunat-o după câteva săptămâni şi mi-a spus că i-a informat şi pe părinţii ei despre sarcină, şi că, în mod extraordinar, toţi o susţin. Ne-am bucurat împreună de decizia ei care implică mult curaj, într-o lume în care asemena hotărâri sunt descurajate la maxim, chiar dispreţuite.

Decizia Măriei era una izvorâtă dintr-o inimă care a cunoscut adevărul, adevărul despre începutul vieţii, despre valoarea acesteia, adevărul despre avort. A fost o zi deosebită şi pentru mine; Domnul meu a luptat cu mână tare şi cu braţ puternic pentru viaţă din pântecul Mariei. Pentru El, acea fiinţă abia concepută era de mare preţ. Iar alegerea Măriei de a păstra copilul era o noua victorie pentru El. A fost o bătălie în care El “€“Viața” a ieşit învingător!

Autor: Fundatia Clinica Pro-Vita, Cluj-Napoca


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: