Publicat de: damianion | august 25, 2010

Coreea de Nord a executat trei lideri ai unei Biserici subterane

Coreea de Nord a executat trei lideri ai unei Biserici subterane

Potrivit unei agenții de știri din Asia, Coreea de Nord a executat trei lideri ai unei Biserici subterane și a închis 20 de creștini. Deși execuțiile și închiderea celor 20 de creștini s-au întâmplat pe la mijlocul lunii mai, acestea au fost aflate abia luna aceasta.

Potrivit cu AsiaNews, poliția nord-coreeană a efectuat un raid într-o casă din Kuwal – dong, Pyungsung, provincia Pyongan, și a arestat pe toți cei 23 de creștini care erau adunați acolo pentru activități religioase.

Liderii adunării au fost condamnați la moarte și imediat după această sentință, au fost executați. Ceilalți 20 de creștini au fost trimiși în închisoarea nr. 15 din Yodok. Cei 23 de creștini au venit la credință după ce câțiva dintre ei au călătorit în China, pentru afaceri, și acolo s-au întâlnit cu câțiva membrii creștini dintr-o Biserică.

Un grup din Seul, preocupat de injustiția care are loc în Coreea de Nord, a confirmat execuția și arestarea creștinilor.

În anul 2009, Associated Press a raportat faptul că o femeie creștină, în vârstă de 33 de ani, acuzată că a distribuit Biblii și a „spionat” pentru țările străine, a fost executată public în Coreea de Nord.

Se estimează că un număr de 400 000 de creștini din Coreea de Nord trăiesc sub constană amenințare cu închisoarea, persecuții și tortură publică, dacă se află de credința lor.

„Vă rugăm, rugați-vă pentru creștinii din Coreea de Nord care Îl urmează pe Hristos deși au de-a face cu persecuția”, au cerut cei de la Vocea Martirilor din Canada. „Să facă Dumnezeu ca ei să aibă oportunitatea de a se întâlni împreună și de a se încuraja unii pe alții.”

Sursa: www.christianpost.com

Ionela Băloi, Echipa Știri Creștine


Lasă un comentariu

Categorii