Publicat de: damianion | august 25, 2010

Și fumatul pasiv produce modificări genetice

Și fumatul pasiv produce modificări genetice

Fumatul pasiv prezintă riscul apariţiei unor modificări genetice la nivelul plămânilor, conform unor studii recente. După ce s-a demonstrat că fumatul activ produce modificări genetice, acum s-a demonstrat că şi la cele mai mici niveluri de expunere la fumul de tutun apar modificări genetice ale celulelor din plămâni.

    Studiul realizat de un profesor de la Weill Cornell Medical Center din New York arată totodată că este eronată opinia fumătorilor „de ocazie”, care cred că nu există efecte negative dacă fumează doar câteva ţigări săptămânal, notează WebMD.com. Celulele epiteliale sunt primele afectate de fumul de ţigări şi, la nivel biologic, ele ţipă „Ceva nu este în ordine. Suntem stresate, aici!”, a spus dr. Ronald Crystal, șeful catedrei de medicină genetică de la Weill Cornell Medical College.

    Deşi efectele expunerii pasive la fumul de tutun sunt cunoscute de ani de zile, nu s-au realizat niciodată studii care să analizeze cauzele şi efectele biologice ale acestei realităţi, a declarat Ronald Crystal. Cercetătorii speră că rezultatele studiului îi vor ajuta să înţeleagă de ce unele persoane sunt mai susceptibile să se îmbolnăvească din cauza fumatului pasiv decât altele.

http://www.semneletimpului.ro/


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: