Publicat de: damianion | iunie 28, 2010

Direcţia de Sănătate Publică Arad este în alertă din cauza inundaţiilor

Direcţia de Sănătate Publică Arad este în alertă din cauza inundaţiilor

Ploile din ultima perioadă dau bătăi de cap autorităţile sanitare Ploile din ultima perioadă dau bătăi de cap autorităţile sanitare

Ploile căzute din abundenţă în ultima perioadă şi faptul că vremea nu dă semne de ameliorare decât spre sfârşitul acestei săptămâni, au făcut ca Mi nisterul Sănătăţii să atragă atenţia reprezentanţilor direcţiilor de sănătate publică să pună în aplicare acţiunile din planul de măsuri pentru asigurarea asistenţei medicale în zonele afectate de inundaţii.

Astfel, pentru a preîntâmpina apa­riţia de epidemii, Direcţia de Sănătate Publică Arad va asigura, în principal, supravegherea populaţiei din punct de vedere epidemiologic şi monitorizarea calităţii apei potabile în zonele afectate, asanarea şi dezinfecţia fântânilor.

Acolo unde va fi cazul, se va asigura asistenţa medicală de urgenţă pentru toate persoanele aflate în dificultate şi vor verifica stocurile de medicamente, materiale necesare, dezinfectanţi, vaccinuri pentru acordarea asistenţei medi­cale pentru prevenirea îmbolnăvirilor.

De asemenea, va fi asigurat transportul gravidelor, a persoanelor în vârstă cu boli cronice, dializaţilor şi copiilor care au nevoie de servicii medicale.

Acolo unde este necesar, reprezentanţii DSP vor înregistra populaţia afectată pentru a declanşa campanii de vaccinare împotriva hepatitei A şi tetanosului. 

Totodată, se face apel la medicii de familie să asigure asistenţa medicală în permanenţă şi să monitorizeze starea de sănătate a populaţiei din zonele afectate.

Recomandări pentru populaţie

„În această perioadă este recomandat să se consume apa îmbuteliată, să nu se bea apă direct din fântâni sau de la robinet; să se utilizeze pentru prepararea alimentelor apă fiartă şi răcită; să se consume doar alimente ambalate sau bine preparate termic; să nu se atingă animalele moarte şi să avertizeze autorităţile, în vederea evacuării acestora; să se evite expunerea prelungită la frig şi umezeală; să se păstreze alimentele în condiţii igienice; să se respecte igiena individuală; la primele semne de boală să se prezinte la cel mai apropiat medic sau spital“, a declarat dr. Dana Negru, directorul coordonator al DSP Arad. 

Sursa: http://www.glsa.ro/arad/


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: