Publicat de: damianion | iunie 26, 2010

Crestinii britanici sunt deseori tintele intolerantei si ale discriminarii

Mapamond Crestin

http://www.alfaomega.tv/

 

Interviu cu George Hargreaves

 

Odinioara, Marea Britanie era o baza misionara pentru intreaga lume. In zilele noaste insa, crestinii se afla in primejdie in aceasta tara. Crestinii britanici sunt deseori tintele intolerantei si ale  discriminarii.

Liderii Bisericii din Anglia i-au acuzat pe judecatorii britanici ca fiind predispusi impotriva crestinilor si a crestinismului, dupa o serie de procese impotriva credinciosilor, inclusiv a unei asistente care a fost concediata, deoarece purta o cruciulita la gat. Aceasta a pierdut procesul. Toate acestea se intampla intr-o tara in care crestinsimul este religia oficiala. Insa in Marea Britanie a zilelor noastre, crestinii care isi expun credinta in mod public, risca retrogradarea sau pierderea locului de munca. S-a creat un val puternic de a considera infractiune orice practica sau exprimare crestina.

Alaturi de noi din este George Hargreaves, liderul partidului crestin din Marea Britanie. Cat de grava este situatia?

George Hargreaves, Partidul Crestin Britanic: Iata cat este de grava in urma cu 3 saptamani, un slujitor Baptist din Statele Unite, a fost arestat pentru ca a facut evanghelizare pe strazile din Glasgow. Atat de grav este acum.

Cum se potriveste acest lucru cu protejarea libertatii de exprimare?

George Hargreaves: Sincer, nicicum. Vedeti, secularistii si islamicii radicali aproape ca au facut o alianta profana impotriva Evangheliei lui Isus Hristos. Ceea ce din pacate nu am facut, ca si crestini, a fost ca nu ne-am ridicat sa luptam pentru credinta noastra. Si ce se intampla acum este un fel de trezire brusca, in loc de o trezire mareata. Primim aceasta trezire grosolana ca daca acum vorbim, va trebui sa suferim.

Dale Hurd: Care este punctul de plecare al declinului din Marea Britanie? Cand a inceput?

George Hargreaves: Ar fi cateva lucruri. in urma cu 50 de ani, duminica nu mergeam la cumparaturi. Acum, daca va uitati duminica cum arata strada Oxford, e exact ca in ziua de luni. Tinerea sabatului a fost o emblema veche, un lucru foarte simplu. In scoli se facea rugaciune, in fiecare zi era inchinare la scoala. De fapt, aceste lucruri se afla inca sub forma de lege si ar trebui sa le practricam, insa legile sunt ignorate. Am vazut de asemenea ca in locurile publice in loc de a-i lasa pe crestini sa se roage, sunt camere de rugaciune pentru musulmani, iar pe de alta parte, ii vedem pe crestini hartuiti pentru ca se roaga vindecare pentru altii si asa mai departe. Deci, am pierdut controlul.

Dale Hurd: Este un fel de vina post-coloniala? Adica toate celelalte culturi sunt extraordinare, doar noi suntem groaznici? Ce este, de fapt?

George Hargreaves: Eu cred ca de fapt este un plan foarte bine gandit. Nu sunt un bun teoretician al conspiratiei, insa, vedeti daca vrei sa scapi de religie, ce faci este sa spui ca toate religiile sunt la fel, insa toate sunt fara noima. Asa ca le dam voie hindusilor sa isi faca ritualul si pe crestini, insa sunt intr-o carapace. Deci, este o chestiune in doua etape. Toate religiile concurente au un asa numit statut egal, sau chiar ridica alte religii. Asa ca la sfarsitul zilei, avem o problema cu religiile, asa ca hai sa ne scapam de o parte din ele.

Dale Hurd: Ne apropiem de incheiere asa ca hai sa avem o concluzie pozitiva.

George Hargreaves: Vestea buna este ca pe 6 mai am facut un apel crestinilor din intreaga lume sa ne ajute sa primim votul pentru locurile cheie la alegerile parlamentare, pentru ca astfel sa fim cei care stam in spartura. Portile mari sunt tinute de balamale mici si avem nevoie de sprijinul vostru, de sprijin in rugaciune, puteti sa va conectati online pentru ca prin Harul lui Dumnezeu sa intoarcem aceasta tara.

Dale Hurd: George Hargreaves, liderul partidului crestin din Marea Britanie, multumim.

Sursa: http://www.alfaomega.tv/stiri/mapamond-crestin/327-mapamond-crestin-22-mai-2010


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: