Publicat de: damianion | aprilie 26, 2010

Rugăciunea care dezleagă

Rugăciunea care dezleagă

Faptele apostolilor 16:16-34

 

 • Când ne rugam trebuie sa fim plăcuţi lui Dumnezeu. Dumnezeu nu a ascultat rugăciunea lui Samuel pentru Saul fiindcă acesta era rău înaintea Domnului. Dumnezeu ii spune prorocului Ieremia sa nu se mai roage pentru poporul care se depărtase de Domnul. Răutatea omului face ca Dumnezeu sa nu răspundă la rugăciuni.
 • ,,Nu pofteşti tu aşa de mult sa ti se ierte păcatele tale, precum pofteşte El sa ti le ierte.” – rugăciunea ia rugina păcatelor noastre. ,,Pe sufletul cel ce s-a învechit de păcate baga-l in topitoria mărturisii.”  Ioan Gura de Aur
 • La rugăciunea prorocului Ilie nu a mai plouat si tot la rugăciunea lui a început sa ploua, astfel rugăciunea a deschis cerul!
 • Rugăciunea apostolului Pavel si a tovarăşului sau de lucrare, Sila, aduce eliberarea pe care o poate oferi doar Dumnezeu.

1.     ISPITITORUL LEAGA

 • Cel rău lupta sa ii lege pe oameni de păcat si ii depărtează astfel de Dumnezeu. Foloseşte 2 metode – vs.19-24: a încercat o prietenie falsa (mărturia fetei posedata de demon – vs.16 si 17); a desfăşurat o prigoana deschisa – vs.22-24.
 • Grant spune: ,,Alianţa sau prigoana – acestea sunt alternativele: prietenie falsa sau război deschis.”

2.     CREDINCIOSUL CREDE

 • Miezul nopţii ii surprinde pe Pavel si pe Sila rugându-se si cântând – vs.25. In timp ce alţii isi odihnesc trupul, ei caută odihna sufletului. Bucuria lor este rupta de împrejurările pamantesti prin care treceau. Sursa cantarilor lor era cu mult mai sus de tavanul celulei, departe in cer.
 • Morgan spune: ,,Oricine poate cânta, când se deschid porţile închisorii si este pus in libertate. Dar sufletul creştinului cânta, chiar si atunci când acesta continua sa se afle in închisoare. Eu cred ca Pavel ar fi cântat un solo, daca eu as fi fost in locul lui Sila.”

3.     DUMNEZEU ELIBEREAZA

 • Cutremurul de pamant a deschis toate uşile si a desfăcut butucii si lanţurile, dar nu a dărâmat clădirea – vs.26.; fapt care duce la eliberarea lui Pavel si a lui Sila.
 • Temnicerul este cuprins de o emoţie cu totul noua – vs.29-20: temerile sale ca isi va pierde slujba si poate chiar viata, au fost înlocuite cu o profunda convingere si mustrare de păcat; întrebarea pusa in vs.30 arata ca temnicerul se temea sa-L întâmpine pe D-zeu, datorita stării lui de păcat; versetul 31 prezintă soluţia; iar apoi convertirea temnicerului – vs.32-34.

 

 • Pavel si Sila in temniţa cu picioarele legate lăudau pe Dumnezeu care ii eliberează. Prin rugăciune se dezleagă legăturile păcatului. Un alt exemplul este rugăciunea lui Corneliu, rugăciune despre care Biblia spune ca s-a suit la Dumnezeu.


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: