Publicat de: damianion | aprilie 17, 2010

Parlamentarii vor o Zi Naţională de Rugăciune

Parlamentarii vor o Zi Naţională de Rugăciune

vineri, Apr 16 2010 

, ,

Senatorul Gheoghe David şi deputatul Mircea Lubanovici au iniţiat o propunere legislativă privind declararea Zilei Naţionale de Rugăciune ca sărbătoare legală, nelucrătoare, în ideea de a consacra o zi specială „apropierii de Dumnezeu prin rugăciune”.

Propunerea legislativă de modificare a Codului Muncii a fost elaborată de cei doi parlamentari, împreună cu alţi colegi parlamentari.

Iniţiatorii precizează că promovarea acestui proiect a fost determinată de “dorinţa multor creştini atât din ţară, cât şi a multor români din Diaspora, indiferent de confesiune sau cultul creştin căruia îi aparţin, de a exista o zi specială din an dedicată apropierii de Dumnezeu prin rugăciune, instituită prin lege – care să fie declarată sărbătoare legală şi zi nelucrătoare”.

„Ziua Naţională a Rugăciunii – ca sărbătoare ecumenică – are menirea de a celebra puterea rugăciunii ce-i uneşte deopotrivă pe toţi adepţii religiilor monoteiste, dar în special pe creştinii români şi pe cei răspândiţi pe mapamond, precum şi de a reaminti că poporul român s-a născut creştin”, precizează deputatul Mircea Lubanovici. Deputatul adaugă că o lege asemănătoare există în S.U.A., sub denumirea de National Day of Prayer, zi „în care populaţia Statelor Unite se poate întoarce cu gândul la Dumnezeu prin rugăciune şi meditaţie, la cele sfinte fie în biserici, fie în grupuri, fie individual”.

Sursa. Senatul României şi Ziua de Constanţa


Responses

 1. Laudabila initiativa ! Dar de la inceput, de pe timpul lui lui Enos (Genesa 4:26) „au inceput oamenii sa cheme Numele Domnului”, fara legislatie, fara bariere ci doar pentru ca „gandul vesniciei” se afla structurat in codul genetic al fiintei umane! (Eclesiastul 3:11).
  Apoi, Lot, „neprihanitul acesta ” (II Petru 2:7-10), care isi chinuia sufletul in Sodoma, nimeni nu i-a putut interzice sa se roage…
  Este un semn mare de intrebare pentru un crestin atunci cand este indemnat printr-o legislatie data sa se roage. Apropo, pe un crestin il recunosti daca este autentic ( nascut din nou) dupa trei manifestari:
  1. Iubeste si practica rugaciunea individual si in grup; (Ma bucur cand mi se zice: „Haidem la Casa Domnului!”Psalm 122:1)
  2. Ii place Cuvantul Domnului si isi face timp pentru citirea si pazirea acestuia in viata lui ( Psalm 119:10-11,14,20,27-36,145-152,162-176)
  3. Este prezent la partasia in Numele Domnului (Psalm 122:1,Matei 18:20)
  Si (4) ” nu cauta folosul sau” (I Cor.13:5), implicit cel material.

  Se prea poate ca aceasta initiativa sa aibe si o conotatie populista. S-a creat deja un precedent pentru senatorii si deputatii crestini din Parlamentul Romaniei. Se prea poate sa fie o initiativa sincera de data aceasta (Dumnezeu stie iar noi ii cunoastem dupa roadele lor !)
  Pe unii, criza de popularitate ii face sa gasasca idei noi cu care sa-si eclipseze colegii, sa-si justifice prezenta in plen (nu activitatea specifica si responsabila cu care au fost mandatati de electorat) si sa aibe un castig mai bun ! Vezi Psalmul 119:36: „Pleaca-mi inima spre invataturile Tale, si nu spre castig !”

  Oricum, doar „Domnul ii cunoaste pe cei ce sunt ai Lui !”

 2. Post Scriptum:
  Proverbe 30:28; ” Paianjenul il poti prinde cu mainile si se gaseste totusi in casele imparatilor !”

  Apostolul Pavel spunea din inchisoarea Romei: „Sfintii din casa Cezarului va trimit sanatate !” (deci se roaga pentru voi). (vezi Filipeni 1:13; 4:22)

  Domnul Isus scria bisericii din Smirna:”Stiu necazul tau…nu te teme !” (Apocalipsa 2:8-11); bisericii din Pergam: „Stiu unde locuiesti: acolo unde este scaunul (tronul) de domnie al Satanei !” ( in capitala…)(Apocalipsa 2:13); bisericii din Sardes:”Totusi ai… cateva nume care nu si-au manjit hainele…!” (Apocalipsa 3:4-5); in Filadelfia: „Iata, ti-am pus inainte o usa deschisa…” (Foloseste-o ! Acolo, in capitala ! N-o inchide !)(Apocalipsa 3:8-12. „Pastreaza cei ai !” De fapt ce ai ? CUNUNA !)


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: