Publicat de: damianion | aprilie 14, 2010

Pocainta adevarata

POCAINTA LUI PETRU

Luca 22:54-62

 

Este un alt exemplu de pocainta adevarata pe care Domnul Isus a rasplatit-o cu iertarea Sa.

1.     Caderea lui Petru

Petru este purtatorul de cuvant al ucenicilor, datorita si caracterului sau impulsiv. El a facut insa o gresala mare, pe care uneori si noi o repetam si anume, nu a luat in seama avertismentele Domnului Isus cu privire la pericolul caderii – Luca 22:31-34. Petru s-a crezut stapan pe situatie si s-a increzut mai mult in puterile lui, decat in puterea lui Dumnezeu care vine prin rugaciune (in Ghetsimani, cand trebuia sa se roage, el doarme). Astfel, in curtea marelui preot, fiind in anturajul dusmanilor Domnului Isus, langa acel foc strain, Petru este prins in latul fricii de oameni, el nu are  curajul sa recunoasca ca este un ucenic al Domnului si se leapada de trei ori de Domnul si Invatatorul Lui.

2.     Trezirea lui Petru

Cantatul cocosului, asa cum i-a spus Domnul, l-a trezit pe Petru la realitate si la pocainta. Domnul Isus S-a intors si l-a privit tinta – vs.61 si cele doua priviri s-au intalnit. Petru este descatusat din latul fricii de privirea plina de dragoste a Domnului Isus.

3.     Cainta Lui Petru

Petru realizeaza caderea si cu constiinta apasata de vinovatie, a iesit afara si a plans cu amar. Dupa inviere, Domnul i se arata lui Petru in particular confirmandu-i iertarea, iar reabilitarea publica are loc la marea Tiberiadei, in fata ucenicilor, langa un alt foc, insa de data aceasta al Domnului Isus
  • Aplicatie: In momente de cadere, este o privire care se intoarce catre tine, care te cauta si care vrea sa te asigure ca este iertare si har, daca esti gata sa te pocaiesti de pacatul tau.


Răspunsuri

  1. Bine,momente de cadere,privire spre noi….iertare si har..DAR DE CATE ORI????????DE CATE ORI NE POCAIM DE PACATE??????? DE CATE ORI CADEM ?


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: