Publicat de: damianion | martie 11, 2010

Prima femeie lider a Bisericii Germane Protestante demisionează

Prima femeie Cap al Bisericii Germane Protestante demisionează

De Audrey Barrick, Christian Post

Episcop Luterana Margot Kaessmann şi-a anunţat demisia în timpul unei conferinţe de presă la Hanovra, Germania, miercuri, 24 februarie, 2010. Capul clericului protestant din Germania şi-a anunţat demisia …

La doar câteva luni după ce a devenit prima femeie care conduce cel mai mare organism din Biserica Reformată din Germania, Episcop Margot Kaessmann a demisionat.

Demisia ei de miercuri, a fost prezentată la câteva zile după ce ea a fost prinsă conducând în stare de ebrietate şi este efectivă imediat. „Am făcut o greşeală gravă pe care o regret profund,” a declarat Kaessmann, în vârsta de 51 de ani. Reprezentanta din partea de sus a Bisericii Evanghelice din Germania (EKD), a fost prinsă în Hanovra peste week-end, conducând având un nivel de alcool în sânge de trei ori peste limita legală. Ea a fost tras pe dreapta după ce s-a executat manevra cu lumină roşie.

EKD este un grup de umbrelă ce reprezintă aproape 25 milioane Protestanţi Germani de la Biserici Luterane, Reformate şi Unitariene.

Rev Mark S Hanson, preşedinte al Federaţiei Mondiale Luterane şi preşedintele episcop al Bisericii Evanghelice Luterane din America a lansat o declaraţie care exprimă „o mare tristeţe” cu privire la demisia lui Kaessmann ca episcop al Bisericii Evanghelice Luterane din Hanovra şi din funcţia de preşedinte al Consiliului EKD.

„Demisia Episcopului Kaessmann este o mare pierdere pentru Federaţia Mondială Luterană şi EKD”, a spus Hanson.

„Episcop Kaessmann este un teolog talentat, un lider global religios uimitor, o voce profetică pentru dreptate şi pace, şi o colegă. Am comunicat recunoştinţa mea pentru conducerea ei şi angajamentul meu de a susţine pe ea, familia şi biserica în rugăciune,” a adăugat el.

„Vom continua să ne rugăm ca Dumnezeu să îi dea putere şi oportunităţi pentru o mărturie şi slujire continuată.”

Kaessmann a fost cea mai tânără care a fost aleasă în funcţia de preşedinte EKD octombrie trecut. Ea a primit 132 din 142 voturi şi a fost aleasă pentru a sluji pe un termen de şase ani.

După incidentul ei de sâmbătă, Consiliul EKD a judecat în unanimitate că acesta nu a fost un motiv de demisie, potrivit ziarului german Frankfurter Allgemeine Zeitung.

În ciuda sprijinului din partea bisericii ei, Kaessmann a decis să demisioneze.

„Inima mea îmi spune foarte clar că nu pot să rămân în funcţie cu autoritatea necesară”, a spus ea, conform Associated Press. „Eu nu aş mai fi avut în viitor, aceeaşi libertate pe care o am de a numi şi judeca probleme de natură etică şi politică.”

Kaessmann este o mama divorţată a patru copii şi o supravieţuitoare a unui cancer mamar.

Sursa articol/autori | Vox Vocis – Joi, 11 Martie 2010


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: