Publicat de: damianion | martie 11, 2010

Pastor descifrează codul islamic pentru creştini

Pastor descifrează codul islamic pentru creştini

Sursa articol/autori | Vox Vocis – Joi, 11 Martie 2010

De Michelle A. Vu | Christian Post Reporter

Un pastor al unei biserici mari care înţelege teologia islamică a spus că majoritatea creştinilor ar fi de acord cu el cu privire la cele cinci credinţe de bază ale islamului.

J.D. Greear, care are doctorat în teologia creştină şi islamică a spus lui Debbie Chavez despre eponimul numit talk show pe internet creştin despre cele cinci credinţe de bază ale islamului, că ar fi un bun punct de plecare când vorbeşti cu musulmanii.

”Este o cheie reală în învăţarea dialogului cu musulmanii, începeţi cu lucrurile pe care le avem în comun,” a spus Greear, care este pastor senior la Summit Church din Durham, N.C., la radio săptămâna trecută, pentru a-şi promova noua carte, spargerea codului islamic: înţelegerea întrebărilor sufletului fiecărui musulman. Cele cinci credinţe de bază ale islamului sunt: Este numai un Dumnezeu, , Dumnezeu Şi-a revelat voinţa omenirii prin profeţi, Revelaţiile lui Dumnezeu se găsesc în cărţi sfinte, îngerii există, viaţa veşnică există. Greear, care a trăit într-o ţară predominant musulmană în SE Asiei, timp de doi ani a spus că musulmanii cred că Dumnezeu Şi-a revelat voinţa omenirii prin 25 de profeţi, pe care creştinii îi recunosc.

musulmanii sunt învăţaţi că primul profet este Adam, al 23-lea este Ioan Botezătorul, al 24-lea este Isus. Diferenţa majoră este că ei cred că al 25-lea profet este Muhammad, care uneşte mesajele celor 24.

Cu privire la cărţile sfinte islamice, majoritatea creştinilor au auzit de Coran. Dar musulmanii cred că revelaţia lui Dumnezeu este înregistrată şi în alte cărţi sfinte, inclusiv Suhuf Ibrahim, pergamentele lui Avraam, Tawrat, scrierile lui Moise sau Tora, cântările lui David, sau Psalmii, şi Injil, sau Evanghelia.

”De fapt, unul din versetele Coranului, în Surah (cap.) 10, spune musulmanilor că dacă ai întrebări în legătură cu profeţii anteriori întreabă pe creştinii care au citit aceste lucruri înaintea ta”, a explicat Greear. ”Îndreaptă musulmanii către creştini, deoarece musulmanii obţin informaţiile cu bucăţica despre cei 24 de profeţi.”

Pastorul şi plantatorul de biserici a spus că poate cita versetul din Coran care spune musulmanilor să îi întrebe pe creştini dacă vor să audă povestea întreagă a lui Moise. Apoi va sta de vorbă cu un musulman interesat şi vor citi împreună povestea lui Moise din Biblie.

Statisticile arată că peste o treime din non creştinii din lume sunt musulmani şi doar 0.5% din evangheliştii creştini din lume se concentrează asupra musulmanilor. Zona din lume cu cei mai mulţi non creştini este în fereastra 10/40 – de la 10 grade la 40 de grade nord de Ecuator, ceea ce include Estul Mijlociu şi se întinde din vestul Africii până în estul Asiei.

Dar Biblia, subliniază Greear, spune că înainte de întoarcerea lui Isus ”fiecare naţiune, fiecare trib, popor şi limbă”se va întoarce la Dumnezeu. Privind în istoria imperiului roman şi a comunismului, care ambele s-au opus creştinismului, Greear crede că Dumnezeu va lucra în ţările musulmane.

”Islamul este cetatea puternică în care nu am văzut încă o spărtură făcută de Evanghelie,” a spus el. De aceea Greear a scris Spargerea codului islamului, deoarece el crede că următoarea mişcare a lui Dumnezeu va fi între musulmani.

Deşi Greear recunoaşte asemănările dintre islam şi creştinism şi este un bun început de conversaţie, el repede subliniază şi diferenţele dintre cele două religii.

Musulmanii cred că Isus este doar un profet , nu fiul lui Dumnezeu şi că a murit pe cruce. Ei cred că Muhammad este profetul lui Dumnezeu, că musulmanii sunt mântuiţi prin faptele lor bune care le fac trecere înaintea lui Allah.

Greear, în timp ce vorbeşte despre cele cinci practici ale musulmanilor, subliniază rugăciunea lor şi felul în care este conectată de sistemul de merite al islamului. Ei trebuie să se roage de cinci ori pe zi cu faţa spre Mecca. Ei nu se roagă spontan din inimă, ci repetă versete din Coran după ce au ritualul spălării.

Musulmanii intră în cer având un standard de rugăciune şi dacă lipsesc de la o rugăciune trebuie să recupereze, deoarece le reduce şansele de intrare în cer. Dacă un musulman se roagă într-o moschee, este de 25 de ori mai valoros decât dacă se roagă acasă. Dacă se roagă la Mecca este de 50000 de ori mai valoros decât dacă se rugau acasă.

Dar în ciuda eforturilor lor de a intra în cer, nu au nici o garanţie.

”Acesta este probabil cel mai trist lucru la islam, deoarece nimeni nu ştie nimic sigur,” spune Greear. ”În Hadith (zicerile lui Muhammad) afli că Muhammad a spus ”nu ştiu sigur dacă merg în cer””.

”Este religie clasică, dacă faci fapte bune mai multe decât rele, cresc şansele să intri în cer,” a spus Greear. ”Dar nimeni nu ştie sigur.”

Greear, care a dus musulmani la Hristos spune că unul din cele mai bune moduri de a împărtăşi Evanghelia cu musulmanii este să fii prietenul lor şi să vadă comportamentul tău. Musulmanii spun adesea că unul din factorii principali care îi face să accepte pe Hristos este să vadă dragostea ce există într-o biserică creştină adevărată.

”Este o dragoste pe care ei nu au cunoscut-o. Lasă-i să vadă comunitatea şi frăţietatea,” spune el.

Pastorul mai recomandă permiterea musulmanilor să citească Biblia.

”Aşa cum a spus Martin Luther, Biblia este ca un leu în cuşcă. Dacă este atacat, nu îl apăra, dă-i drumul. Lasă Biblia să îşi facă lucrarea. Scopul în discuţia cu un musulman nu este să-i convingem că creştinismul este adevărat, ci să îi invităm să citească Biblia, atunci când o vor face, ea îşi va face lucrarea.”

Expertul în musulmani a spus că una din obiecţiile cele mai mari ale musulmanilor cu privire la creştinism este trinitatea. Ei cred că creştinii sunt politeişti, deoarece Coranul îi învaţă că Dumnezeu Tatăl a avut relaţii cu Dumnezeu mama şi l-au născut pe Isus şi aceasta este trinitatea. Greear spune că creştinii trebuie să declare simplu că cred într-un singur Dumnezeu, în ciuda a ceea ce cred musulmanii.

Fostul plantator de biserici din Asia de sud est a spus, ca mulţi alţi misionari, că mulţi musulmani vin la Hristos prin visuri şi viziuni. În visurile lor ei văd o persoană îmbrăcată în alb care le dă o carte. După visuri repetate, ei îi caută pe creştini să le interpreteze visurile.

”Dumnezeu poate trimite aceste vise, dar trebuie să fie mesageri pe pământ care să vorbească despre Evanghelie,” spune Greear. ”Aşa S-a limitat Dumnezeu, dacă pot spune aceasta. Evanghelia avansează prin predicarea vangheliei.
Aşa că, da, Dumnezeu îşi face partea, dar noi trebuie să ne facem partea noastră fiind aici şi mărturisind.”


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: