Publicat de: damianion | martie 11, 2010

Avortatorul din Philadelphia avea camera plină de resturi îmbuteliate de fetuşi

Avortatorul din Philadelphia avea camera plină de resturi îmbuteliate de fetuşi

Sursa articol/autori | Vox Vocis – Joi, 11 Martie 2010

Agenţii FBI-ul şi DEA, care au făcut o razie în cabinetul unui avortator din Philadelphia în această săptămână au descoperit pardoseala pătată cu sânge şi o cameră plină de resturi îmbuteliate de fetuşi.

„El a lăsat uşa deschisă”, a povestit Malina Williams, care a avut un avort fără consimţământul părinţilor atunci când ea avea 13 ani. „Am putut vedea toţi copilaşii în sticle umplute cu lichid, şi am început să plâng.”

„El a spus că a făcut cercetare pe ei. El a spus, „Nu plânge, nu te simţi rău. Toata lumea face aceasta.”” „El mi-a spus că vine morga şi ia copiii şi îi arde”, a adăugat Williams. „L-am întrebat,” Cum faci asta? Nu te deranjează aceasta?”

„El a spus că a încercat să nu se gândească la aceasta.” Un copil ea însăşi, ea s-a trezit după avort la o vedere de groază.

De David GAMBACORTA, Natalie POMPILIO & Dana DiFILIPPO
Philadelphia Daily News

gambacd@phillynews.com 215-854-5994

MALINA WILLIAMS a aruncat o privire la camera plină de rămăşiţe de fetuşi îmbuteliaţi şi a ştiut imediat că ceva nu era bine.

Ea avea doar 13 ani, ea era încă un copil, şi tocmai a făcut un avort prin mâinile dr. Kermit B. Gosnell.

Ea a spus ea a crezut ca a fost ceva rău, atunci când medicul de Philadelphia de Vest cu nerăbdare a fost de acord pentru a efectua avortul, chiar dacă el pretinde că nu avea permisiunea de la părinţii ei, astfel cum este prevăzut de legea de stat.

Dupa ce procedura de s-a încheiat, Williams a spus că l-a văzut pe Gosnell legănând o sticlă care conţinea resturi ale fătului ei. Ochii ei s-au aruncat departe şi au aterizat pe camera cu sticle.

„El a lăsat uşa deschisă”, a spus Williams, acum în vârstă de 32 de ani. „Am putut vedea toţi acei copilaşi în sticle umplute cu lichid, şi am început să plâng.

„El mi-a spus că a făcut cercetare asupra lor. El a spus: „Nu plânge, nu te simţi rău. Toată lumea face acest lucru.” ”

Povestea demoralizatoare a lui Williams despre avortul ei ilegal este într-un şir aparent fără sfârşit de coşmaruri nedovedite, care sunt îndreptate împotriva lui Gosnell, a cărui clinică a fost acum legată de moartea a două femei.

Un proces civil susţine că Semika Shi-relle Shaw, în vârstă de 22 de ani, a murit de un uter perforat la două zile după ce a avut un avort la clinica lui Gosnell, Women’s Medical Society, la 38th Street şi Lancaster Avenue, în anul 2000.

În 20 noiembrie, o altă femeie, identificată de către Inquirer ca Karnamaya Mongar, a murit după ce a făcut un avort la clinică. Departamentul de Stat din Pennsylvania a declarat că femeia a primit medicamente de la un angajat fără licenţă de-al lui Gosnell. Licenţa lui medicală a fost suspendată de către funcţionarii de stat în ziua de luni.

Clinica Gosnell a trecut de două ori în săptămâna trecută prin razii făcute de către autorităţile federale şi locale, inclusiv FBI şi Drug Enforcement Administration, care credea că el a scris reţetele de calmante ilegale, a spus o sursă din forţele de aplicare a legii.

Agenţi au descoperit accidental condiţiile oribile de la birou, inclusiv podeaua pătată de sânge şi de fetuşi îmbuteliaţi.

Numeroase procese au fost intentate împotriva lui Gosnell, multe dintre ele cu privire la avorturi greşite, ceea ce i-a condus pe mulţi să se mire cum a reuşit el să rămână în afaceri – şi să evite disciplina – timp de decenii.

O parte din răspunsul ar putea fi faptul că înainte de 2002, medicii nu aveau obligaţia de a raporta procesele civile împotriva acestora, a declarat Leslie Amoros, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

Dar, după aprobarea legii MCARE, – o lege de stat care se presupune că îi protejează pe pacienţi de „medicii neglijenţi” – toţi medicii sunt obligaţi să notifice în consiliul de acordare a licenţelor de stat dacă sunt depuse procese împotriva lor.

Consiliul este însărcinat cu investigarea plângerilor şi cu a determina dacă disciplina este îndreptăţită. În cazul în care medicii nu furnizează funcţionarilor de stat o copie a plângerii în termen de 60 zile de la primire, aceştia s-ar putea confrunta cu taxe disciplinare, precum şi cu urmărirea penală, în conformitate cu legea MCARE.

Amoros a spus că este neclar dacă Gosnell a informat oficialii de stat cu privire la orice procese civile care au fost depuse împotriva lui încă din anul 2002.

Basil Merenda, comisarul Biroului de stat de Afaceri Profesionale şi Ocupaţionale, a declarat că agenţia se bazează pe practicarea medicilor „într-un mod competent, onest şi etic” atunci când vine vorba de notificarea statului cu privire la procesele intentate împotriva lor. Medicii, de asemenea, pot menţiona litigiile în curs atunci când ei aplică pentru a-şi reînnoi licenţele lor medicale la fiecare doi ani, a spus Merenda.

Licenţa lui Gosnell a fost reînnoită ultima dată în decembrie 2008.

Nu există nici o îndoială că Gosnell a fost dat în judecată după ce a fost aprobată legea MCARE. Dana Haynes, din Philadelphia de Nord, a depus un proces civil împotriva lui, în septembrie 2008.

Conform documentelor din instanţă, Haynes susţine că Gosnell i-a sfâşiat uterul, cervixul şi intestinului subţire, când el i-a efectuat un avort asupra ei în 11 noiembrie 2006.

Procesul pretinde că Gosnell a făcut-o să aştepte timp de patru ore în timp ce ea sângera şi a suferit dureri înainte de a chema o ambulanţă şi că el a pus „viaţa ei în pericol pentru a-şi acoperi neglijenţa lui.”

Haynes a îndurat numeroase intervenţii chirurgicale, după avort, inclusiv una pentru a elimina resturile fătului avortat pe care Gosnell aparent l-a lăsat în interiorul ei, potrivit procesului.

Ea susţine că avortul greşit a lăsat-o incapabilă să mai rămână gravidă.

Alte două femei care au contactat Daily News, la începutul acestei săptămâni au spus că, de asemenea, ele au suferit de avorturi greşite, din mâinile lui Gosnell şi cu succes l-au dat în judecată. Cel puţin 46 procese civile au fost depuse împotriva lui Gosnell din Philadelphia de-a lungul anilor, cu toate că nu toate au fost legate de malpraxis medical.

Gosnell, în vârstă de 69 de ani, care a fost un medic şi chirurg cu licenţă în Pennsylvania din 1967, nu a putut fi contactat pentru comentarii.

Pentru un număr de ani, se pare că el s-a bucurat de privilegii la Penn. Presbyterian Medical Center. Un purtător de cuvânt nu a putut intra în amănunte ieri cu privire la ceea ce implicau privilegiile, dar a menţionat că relaţia lui cu centrul a fost încheiată în 31 decembrie 2004. Ea nu a putut explica de ce.

În cartierul din Philadelphia de Vest unde se află clinica lui, Gosnell a fost mult timp cunoscut ca un om la care se poate apela pentru a cere avorturi rapide, ieftine, a remarcat Malina Williams.

„Aceasta era locul în care te-ai fi dus dacă ai fi rămas însărcinată şi nu ai fi vrut ca mama şi tata să ştie. Ei nici măcar nu cereau acte de identitate”, a spus Williams, care trăieşte în sud-vestul Philadelphiei.

Rata ieftină a lui Gosnell a fost unul dintre motivele pentru care Williams a spus că ea s-a aventurat la clinica lui, în 1991, când ea era de 12 săptămâni gravidă şi în clasa a opta.

Ea a plătit 175 dolari, a luat o jumătate de pastilă înmânată de unul dintre asistenţii lui Gosnell şi s-a aşezat pe spate în timp ce procedura a început.

„Stăteam pe această masă, şi el avea acel aspirator”, a spus Williams. „El a aspirat [fătul] afară. Aceasta a durut atât de rău.”

Avortul nu ar fi trebuit să aibă loc vre-odată.

Stacy Kriedeman, un purtător de cuvânt al Departamentului de Sănătate din Pennsylvania, a declarat că, începând din 1974, Legea de Stat a Actului de Control a Avortului a solicitat medicilor de avort de a avea „consimţământul în cunoştinţă a unui singur părinte”, înainte de a putea efectua un avort pe un minor.

„Nerespectarea cerinţei acordului părintelui copilului se consideră ca un comportament neprofesional şi are ca rezultat suspendarea licenţei medicale,” a remarcat Kriedeman.

Williams a spus că părinţii ei nu au ştiut că ea s-a strecurat la clinica lui Gosnell.

După procedură, a spus Williams, ea s-a simţit năucită. Ea a început să plângă în hohote atunci când a descoperit camera din apropiere, care era plină cu resturi de fetuşi.

„El mi-a spus că morga vine şi ia copii şi îi arde”, a spus Williams, iar vocea ei era tot mai înceată.

„L-am întrebat, „Cum faci asta? Nu te deranjează?” „, a adăugat ea. „El a spus că a încercat să nu se gândească la aceasta.”

O săptămână mai târziu, a spus Williams, ea a dezvoltat o infecţie şi a revenit la clinica lui Gosnell pentru medicamente. El a devenit tot mai tăcut atunci când a întrebat-o cum a avut loc infecţia.

„Doar după aceea, am început să aud zvonuri despre oamenii care se îmbolnăveau acolo, că el nici măcar nu îşi curăţea instrumentele pe care le utiliza.”

The Associated Press a contribuit la acest raport.


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: