Publicat de: damianion | februarie 27, 2010

Studiu: Oamenii sunt cei mai fericiti la varsta de 74 de ani

Oamenii sunt cei mai fericiti la varsta de 74 de ani
de Alina Neagu, HotNews.ro
Vineri, 26 februarie 2010

 

            74 de ani e varsta ideala pentru fericirea oamenilor, arata un studiu realizat de o echipa de cercetatori americani si britanici si citat de Telegraph.co. uk. Ei au identificat si „motivele” fericirii oamenilor la aceasta varsta: mai putine responsabilitati, mai putine griji de natura financiara si mai mult timp pentru ei insisi. Potrivit studiului, cea mai „nefericita” perioada din viata oamenilor este cea cuprinsa intre adolescenta si varsta de 40 de ani. Dupa 46 de ani insa, fericirea urca progresiv, atingand apogeul la 74 de ani, sustin cercetatorii.

            Pentru realizarea studiului au fost chestionate nu mai putin de 21.000 de persoane – barbati si femei – din Marea Britanie, subiectii fiind rugati sa evalueze nivelul de satisfactie din vietile lor.

            Autorii studiului considera ca persoanele in jurul varstei de 20 – 30 de ani resimt acut stresul si greutatile vietii zilnice, ele fiind preocupate mai degraba sa isi cumpere o locuinta, sa isi intemeieze o familie si sa isi construiasca o cariera.

            In schimb, oamenii incep sa aprecieze ceea ce au pe masura ce inainteaza in varsta si resimt dorinta de a se bucura cat mai mult de zilele ramase. In plus, pe masura ce imbatranesc, oamenii devin tot mai eficienti in ceea ce priveste controlarea emotiilor negative.


Responses

  1. Va dorim o primavara binecuvantata!


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: