Publicat de: damianion | decembrie 22, 2009

INTREBARI PENTRU CEI CARE SARBATORESC NASTEREA DOMNULUI ISUS

INTREBARI NECESARE

PENTRU CEI CARE SARBATORESC

NASTEREA DOMNULUI ISUS

Luca 2:25-38

 

            De obicei cand ne gandim la aceasta sarbatoare avem mari asteptari. Ce ne va aduce sarbatoarea? Probabil ca multi vor spune lucrul acesta il vom sti dupa ce va trece sarbatoarea. Nu sarbatori doar in virtutea inertiei, ca trebuie sa sarbatoresti fiindca nu poti scoate din agenda Craciunul. Sa nu uitam ca orice sarbatoare reusita necesita o pregatire. Astfel,acum este timpul sa incepem sa ne pregatim pentru Sarbatoare.

1. CE AM VREA SA NE ADUCA ACEASTA SARBATOARE ?  

      Este foarte important ceea ce ne-am fixat pentru Sarbatoare. Pentru a primi un raspuns la aceasta intrebare trebuie sa ne verificam viata. Oare dorintele noastre se incadreaza in planul lui Dumnezeu ? Ce a intentionat Dumnezeu sa ne aduca prin Intruparea Domnului Isus ? Ce a adus intruparea Domnului Isus celor de atunci ? Este foarte important sa ne pune dorintele noastre de comun accord cu voia lui Dumnezeu.

2. CARE SUNT LUCRURILE LA CARE PARTICIPAM SI NOI PENTRU REALIZAREA LOR ?

      Daca vrem realizari, oare asteptam noi ca Dumnezeu sa faca totul? Daca vrem un seceris bogat, oare noi nu lucram mult? Daca un elev vrea rezultate bune la scoala, oare nu trebuie sa si invete? Sa nu uitam ca reusita si frumusetea sarbatorii este determinata si de participarea noastra.

      Care sunt lucrurile pentru care ne rugam? Care sunt lucrurile la care participam prin implicarea noastra? Daca dorim un program in biserica deosebit, noi ne pregatim cu ceva? Daca dorim ca mai multi oameni sa auda Cuvantul lui Dumnezeu, suntem noi gata sa-i invitam? Ne rugam noi acasa ca Dumnezeu sa inspire predicatorul cu acele mesaje transformatoare pe care le dorim?

3. CE CREDEM CA I-AR ADUCE BUCURIE MANTUITORULUI NOSTRU IN ACESTE ZILE ?

      Sa nu uitam ca este sarbatoarea Lui si nu numai a noastra! Sa cerem si sa planificam lucrurile care vor aduce bucurie tuturor, dar mai ales Lui, Celui care ne ofera sarbatoarea. Sa urmarim in Evanghelii lucrurile care I-au adus bucurie si pe acelea sa le cerem si sa le planificam.

4. VREM CA INTRUPAREA DOMNULUI SA ADUCA CEVA DEOSEBIT SI ALTORA ?

      Ne gandim noi doar la beneficiile familiei noastre? Am planificat noi ceva si pentru cei care inca nu au Mantuitor? Suntem noi gata sa fim alaturi de cei nevoiasi pentru a le face o bucurie?

      Doua exemple de personae care au sarbatorit aceasta sarbatoare in moduri total diferite:

  • Imparatul Irod sarbatoreste prin: ura, teama, indignare. Pentru el, intruparea Domnului nu a adus nimic bun. Aceasta s-a datorat intelegerii sale gresite pa care a avut-o despre Domnul Isus (si astazi oamenii Il pot intelege pe Domnul gresit, atunci cand cred ca Domnul le ingaduie sa traiasca firesc fiindca ei vin si la biserica .. Iord putea avea o alta intelegere – cea reala – daca ar fi vrut, dar s-a multumit cu interpretarea lui. Ce a castigat ?
  • Pentru batranul Simeon aceasta Sarbatoare este cea mai mare implinire, cea mai mare realizare a vietii. De acum, spune el, sunt gata sa plec in vesnicii (atitudinea noastra fata de Hristosul Intrupat are legatura cu vesnicia noastra). De ce a spus Simeon aceasta? El stia ce aduce Domnul Isus si astepta cu multa bucurie aceasta zi. SIMEON SI NU IROD A AVUT DREPTATE !

 

           Acest eveniment nu este menit sa ne aduca doar o sarbatoare, ci este menit sa ne aduca un Mantuitor care ni se ofera in plinatatea dragostei Sale. Sa ne facem partea noastra si aceasta Sarbatoare ne va aduce mari binecuvantari!


Răspunsuri

  1. O alta parere decat cea oficiala in privinta sarbatorii nasterii Domnului Isus

    http://www.slideshare.net/aurelomnou/parasind-craciunul


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: